View Single Post
  #2 (permalink)  
Vechi 24 iul 2010, 15:46:03
Andreea24's Avatar
Andreea24 Andreea24 este deconectat
(meniuri, evolutie)
Vreau să intru-n gaşcă...Vreau să intru-n gaşcă...
Merite:
 
Data înregistrării: 28 feb 2010
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 38
Date: 170cm, 94.2kg
Mesaje: 51
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Implicit Re: Cum sa ne abtinem. Ghid pentru slabute

Iata si un articol:

Abtinerea de la consumul de ciocolata contribuie si mai mult la cresterea poftei de dulciuri



Abtinerea de la consumul de ciocolata contribuie si mai mult la cresterea poftei de acest desert, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii britanici publicat in revista Appetite, preluat de thisislondon.co.uk.

Abtinerea de la consumul de dulciuri poate provoca aparitia supraponderalitatii, potrivit studiului realizat de cercetatorii de la Universitatea din Hertfordshire.

Psihologii au descoperit ca persoanele care incearca sa nu se mai gandeasca la ciocolata consuma o cantitate de doua ori mai mare din acest desert fata de persoanele care au o abordare mai liberala fata de pofta lor de dulciuri.

Cercetatorii spun ca acest lucru ar putea explica de ce unele femei sunt predispuse la efectul "yo-yo", un du-te-vino al greutatii corporale provocat de excesul de cure de slabire, sau la dezvoltarea unor tulburari de alimentatie.

Psihologul James Erskine, coordonatorul acestui studiu independent, a declarat: "Am descoperit ca nu este un lucru periculos sa te gandesti la ciocolata. Este periculos, insa, sa incerci sa nu te mai gandesti la ea".

Erskine, care a numit acest fenomen "recul comportamental", spune ca aceasta descoperire i-ar putea ajuta si pe cei care se lupta sa renunte la alimente nesanatoase sau chiar la fumat.

La studiu au participat 134 de persoane, care au fost rugate fie sa incerce sa nu se mai gandeasca la ciocolata, fie sa se gandeasca la acest desert, timp de cinci minute. Participantii au fost apoi serviti cu doua tipuri de ciocolata, iar cercetatorii au monitorizat cantitatile de desert consumate.

Femeile care au incercat sa-si suprime pofta de ciocolata au consumat, in medie, opt batoane, in timp ce celelalte femei au consumat, in medie, cinci batoane.

De asemenea, barbatii sunt mai putin afectati de efectul de "recul comportamental", acestia consumand mai multa ciocolata doar cand li s-a spus sa-si exprime pofta fata de dulce.

"Trebuie sa gasim niste modalitati pentru a le ajuta pe femei sa-si modifice comportamentul mai degraba decat sa le spunem sa nu consume anumite alimente", a spus Erskine.

Dieteticienii sunt de parere ca oamenii ar trebui sa incerce sa manance cantitati mici din toate alimentele pe care le poftesc, in loc sa se abtina.

sursa: mediafax.ro

Ultima dată editat de Slabuta; 30 aug 2010 at 10:03:20.
Răspuns cu citat