Subiect: Make up
View Single Post
  #2 (permalink)  
Vechi 25 iul 2010, 14:00:11
cristiniq's Avatar
cristiniq cristiniq este deconectat
(meniuri, evolutie)
Cont restricţionat
Merite:
 
Data înregistrării: 05 apr 2010
Locaţie: Brasov, Romania
Vârsta: 44
Dieta: South Beach
Date: 167cm, 49kg
Mesaje: 366
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 2 ori in 2 mesaje
Implicit SFATURI pentru fondul de ten potrivit

1. Ia intotdeauna in considerare tipul tau de ten si alege o formula creata special pentru el. Daca ai pielea grasa, trebuie ca eticheta sa contina cuvinte ca "oil-free", "oil-control" sau "mattifying", iar daca este uscata, opteaza pentru formule hidratante ("moisturizing", "hydrating" sau "moisture-rich").
Fondul de ten matifiant, care contine si pudra, se potriveste de obicei foarte bine tenului mixt. Daca ai nevoie de un efect suplimentar antirid, cauta produse etichetate cu "lifting" sau "firming".
2. Du-te la magazinul de cosmetice fara a purta fond de ten, pudra sau blush; poti in schimb sa ai ochii si buzele machiate si sa iti hidratezi fata cu o crema de zi.
3. Alege cateva culori cat mai apropiate de nuanta naturala a pielii tale pe care sa le incerci. In general, sunt indicate gamele create pe baza nuantelor de galben sau bej, care arata bine pe marea majoritate a tenurilor. Totusi, daca ai pielea foarte deschisa, poti incerca o nuanta de roz.
Nu alege niciodata un ton mai inchis decat tenul tau - daca nu gasesti un produs care sa ti se potriveasca perfect, opteaza pentru unul mai deschis (dar diferenta trebuie sa fie foarte mica, abia perceptibila).
4. Aplica picaturi de fond de ten din fiecare nuanta pe linia mandibulei. Chiar daca metoda "clasica" de testat indica dosul palmei sau incheietura mainii ca cea mai buna locatie pentru a verifica nuanta, este de preferat sa incerci direct pe fata - pielea din aceste zone nu este pigmentata la fel (uneori, poate fi cu unul sau doua tonuri mai inchisa, din cauza soarelui).
5. Cere-i vanzatoarei o oglinda mobila pe care sa o poti tine in mana si du-te langa fereastra sau langa usa, astfel incat sa poti observa cum arata toate nuantele in lumina naturala. Cel mai potrivit fond de ten este acela pe care nu vei reusi sa il mai distingi pe piele, pentru ca s-a "contopit" cu ea.
6. Dupa ce ai cumparat fondul de ten, mergi acasa si testeaza-l din nou cu foarte multa atentie. Daca ti se pare ca nu se potriveste, poti merge inapoi sa il schimbi (daca politica magazinului o permite; cel mai indicat este sa te interesezi de acest aspect atunci cand il cumperi!).
7. Tehnologia cosmetica moderna a elaborat in ultimii ani formule speciale, a caror culoare se adapteaza in functie de nuanta pielii. Daca esti convinsa ca nu vei putea alege nuanta ideala, opteaza pentru un produs de acest tip (dar trebuie sa fii constienta ca nu va face minuni daca, de exemplu, ai tenul brun si alegi cea mai deschisa varianta).
Răspuns cu citat