Subiect: Crema de ridichi
View Single Post
  #2 (permalink)  
Vechi 08 aug 2010, 17:23:52
TinAlexa's Avatar
TinAlexa TinAlexa este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechimeSlăbuţa cu vechime
Merite:
 
Data înregistrării: 31 mar 2010
Locaţie: Montreal, Canada
Vârsta: 48
Date: 170cm, 84kg
Mesaje: 2.140
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 5 ori in 4 mesaje
Implicit Re: Gasca fetelor care tin Montignac partea IV

Flan de brânzã de vaci

tm 4 persoane:
lirc. | 5 min.
. 40 min.
' c '

Ingrediente:
200 g brânzã de vaci cu 20% MG 10 ci de smântânã degresatã 50 mãsline negre (fãrã sâmburi) 4 ouã 2 rosii 30 g unt
l vârf de cutit de magheran sare, piper

n timP de 30 de secunde' curaîati-le si scoateti-le
lcle. Tãiati-le bucãti, sãrati-le cu sare grunjoasã, ca sã-si lase ,, „| (circa 30 minute), apoi scurgeti-le.
Amestecati brânza de vaci cu smântânã. Adãugati ouãle bãtute itiik-rl puneti sarea, piperul si magheranul.
( 'ompozitia de mai sus, împreunã cu mãslinele tãiate bucãti si ... „„iile se amestecã si se toarnã într-o formã de sarlotã, unsã cu IM, CoacWi ^ foc potrivit (termostat 4-5) la 150» C, timp de 40 de
i-o rece sau caldã, alãturi de un sos gros de rosii (vezi




Sufleu de brânzã de caprã

Pentru 6 persoane:
Pregãtire: 15 min. Coacere: 20 min.
Ingrediente:
200 g de brânzã de vaci cu 20% MG 50 g brânzã proaspãtã de caprã 4 gãlbenusuri de ou ulei de mãsline (pentru forme) sare, piper

Amestecati, cu mixerul, brânza de vaci si brânza de caprã. Adãugati gãlbenusurile, sarea si piperul.
Albusurile le bateti spumã tare si le încorporati treptat în corn pozitie. Ungeti cu ulei sase forme mici si repartizati în ele ames tecul.
Pregãtiti o bain-marie, într-un vas mare, umplut cu apã fierbinte (pânã la înãltimea de 2 cm) si puneti formele înãuntru.
Puneti vasul la jumãtatea înãltimii cuptorului si coaceti la 200° C (T.6), timp de 15-20 minute.
Serviti imediat dupã coacere.


ftpumã de jambon cu sos de rosii
ntru 4 persoane Ingrediente:
: 25 min. 320 g de jambon alb c
înv 1 2 h 300 g de brânzã de vaci cu 20% MG
4 albusuri - !
3 foi de gelatinã
20 ml de vin Madera sau Porto
4 rosii mijlocii
sare, piper, pãtrunjel tocat
Amestecati jambonul cu mixerul, adãugati brânza de vaci si ti pânã obtineti o pastã omogenã. Sãrati, piperati, adãugati un jelui tocat. Bateti albusurile spumã foarte tare si încorporati-i amestec.
l;ierbeti vinul de Porto sau de Madera, puneti în el foile de linã înmuiate, în prealabil, cu apã rece si scurse. Amestecati i lichid cu preparatul de mai sus si turnati totul într-o formã de >tã. Lãsati spuma 12 ore, la frigider. Preparati un sos de rosii.
Când serviti, scoateti spuma din formã si turnati sosul de jur
împrejur.


Bavarezã de sparanghel
Ingrediente:
Pentru 4 persoane
Pregãtire: 15 min. Fierbere: 20 min. Rãcire: 2 h
1 kg de sparanghel
30 ci de lapte semi-smântânit 6 foi de gelatinã
2 albusuri
l lingurã de smântânã degresatã
Spãlati si curãtati sparanghelul, tãiati-1 în bucãtele si pãstrati câteva vârfuri pentru decor, pe care le veti fierbe în apã cu sare. Fierbeti celelalte bucãti de sparanghel în lapte, timp de 20 de mi nute, si amestecati totul cu mixerul.
Adãugati gelatina înmuiatã, în prealabil; în apã rece si scursii, precum si smântânã. Sãrati, piperati, lãsati preparatul la rece câtevn minute.
încorporati, apoi, albusurile bãtute spumã foarte tare. Umeziti peretii unor forme mici (patru). Turnati amestecul în fiecare dintre ele si lãsati-1 sã se prindã, la frigider, timp de 2 ore.
Scoateti bavareza din forme, înainte de-a o servi si decorati-o cu vârfurile de sparanghel puse deoparte.
Sugestii:
Fiecare bavarezã poate fi prezentatã în mijlocul farfuriei, decoratã cu câteva vârfuri de sparanghel si asezonatã cu o lingurã de sos vinegretã. Acest sos poate fi preparat cu otet parfumat (cu tarhon etc.) sau cu vin de Xeres si cu ulei de mãsline.



Mân de usturoi cu brânzã de vaci
ffntru 4 persoane.- Ingrediente:

Ngfllire: 10 min. h«Mhere: 40 min.
200 g usturoi ,17
l 50 g brânzã de vaci cu 20% MG 100 g ciuperci la cutie 4 ouã
l O g unt sare, piper
('urãtati cãteii de usturoi, scoateti-le germenul si fierbeti-i la ""i sau m apã foarte putinã, timp de 20 de minute. Amestecati IHIO.U! si ciupercile cu mixerul, ca sã obtineti un piureu
Adãugati brânza de vaci, sãrati si piperati. Amestecati pânã
"imeii o cremã onctuoasã. Puneti, apoi, ouãle bãtute si putinã
in*. r s
Turnati amestecul în forme mici, unse cu unt, în prealabil '•Ixîti-le în bam-marie, timp de 20 de minute (partea de deasupra '•ine sa fie tare, când o apãsati cu degetul).
Serviti flanul cald, cu un sos de rosii si busuioc

TinAlexa, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2332 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1815 kcal/zi. Pentru a slăbi 4 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1299 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat