Este o reteta pe care o stiu de la mama.
Se numesc sarmale "lenese" pentru ca aceasta reteta are o compozitie asemanatoare cu sarmale nu mai ca nu este sub forma de sarmale.
Deci, ingrediente pentru 4 portii:
piept de pui, 200 - 250 grame
2 linguri ulei de masline
o varza mare
50 grame de orez
3-4 morcovi mari
2 cepe
1 ardei gras
4-5 rosii
sare
piper
patrunjel
Mod de preparare:
Intr-o cratita se pun cele 2 linguri de ulei, se taie pieptul de pui cubulete si se prajeste pana se rumeneste un pic.
Se adauga cepele si ardeiul taiate, rosiile date pe razatoare, morcovii la fel dati pe razatoare. Orezul spalat si scurs de apa se adauga la aceasta compozitie.
Se prajesc toate aceste in jur de 10 minute.
Intre timp se taie varza cat mai marunt. Si se adauga in cratita.
Se amesteca foarte bine, se da pe foc mic, se adauga apa si se lasa la inabusit pana ce morcovii, orezul si varza devin moi. Si apa dispare.
Bineinteles se adauga sarea, piperul, iar la sfarsit patrunjelul tocat.
Incercati-o cu incredere. Eu mi-am facut azi.
Este foarte gustos.
Sugestie: se poate servi cu o lingurita de smantana slaba.