View Single Post
  #2 (permalink)  
Vechi 23 mar 2011, 18:07:43
CrisetenO's Avatar
CrisetenO CrisetenO este deconectat
(meniuri, evolutie)
Sunt una dintre slăbuţe!Sunt una dintre slăbuţe!
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 16 sep 2010
Locaţie: Darmstadt, Germania
Vârsta: 38
Date: 161.5cm, 54.0kg
Mesaje: 876
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 45 ori in 26 mesaje
Implicit Re: Coliva de grau dupa Cristina

Buna Mihaela! (sau sa te tratez cu dumneavoastra?)

Mie mi s-a parut ca 100 g fructoza + zaharul vanilat + mierea au inlocuit chiar foarte bine zaharul pus de obicei. Dupa mine, fructoza are un gust mai aromat decat zaharul, si e si un pic mai dulce; cand pun fructoza in prajituri sunt mai apreciate decat atunci cand nu pun (chiar daca as mai adauga arome). Deci mereu prefer fructoza. Miere am pus putina si numai pt aroma si gustul a iesit deosebit de bun asa. Chiar o prietena care mananca mai dulce (de exemplu ei ii place mai putin reteta mea de cozonac) a spus ca i-a placut foarte mult coliva, ca are o aroma deosebita.

Eu ce sa-ti spun? Coliva o fac rar si o fac cu dragoste si cu rabdare. Nu e o datorie, ci aleg momentul cu grija, ca si pentru spovedanie, si aleg toate ingredientele foarte grijuliu. Mi se pare ca oricum iese mai bine asa decat daca te pripesti, pe de o parte, iar pe de alta parte aducerea colivei pentru cei morti este un gest din dragoste, si deci aceasta dragoste trebuie sa se reverse si in modul de preparare. Altfel poti sa-ti faci grau fiert cu nuca si fructoza/zahar singura, pentru acasa, si atunci poti sa-l faci cum vrei. Dar asa cum nu aduci la Biserica stergar pe post de fata de masa in Sf. Altar, e bine sa aduci ce e mai bun si mai frumos din tine intr-acolo.

Cel mai bine ca sa te lamuresti cum functioneaza treaba cu fructoza e sa iei o prajitura pe care o faci des (deci ii cunosti gustul bine si o faci mecanic) si sa o prepari cu fructoza, punand un raport fructoza: zahar -- 100:120 g. Si apoi cand coci prajitura e mai bine sa o faci la o temperatura ceva mai joasa si pt mai mult timp. Recomand fructoza mai ales la prajiturile cu fructe: se intelege mult mai bine!

Daca faci experimentul sa-mi spui cum ti se pare, sunt f. curioasa. Ai mei au fost foarte circumspecti cu privire la fructoza, si nu cred ca o folosesc cand nu sunt acolo, dar le plac prajiturile care imi ies mie cu fructoza (nu le place sa umble in oras dupa fructoza, asta e buba) .

Cu mult drag, iti multumesc ca ai adaugat reteta!

Cristina
__________________
Reteta mea preferata din post: http://concurs.slabute.ro/reteta-pre...CrisetenO.html

Jurnalul meu: E greu sa te opresti din slabit... http://forum.slabute.ro/jurnale-slab...teno-6331.html
CrisetenO, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 1862 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1345 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat