View Single Post
  #2 (permalink)  
Vechi 06 ian 2010, 12:22:28
mvthebest's Avatar
mvthebest mvthebest este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţă ModelSlăbuţă Model
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 24 aug 2009
Locaţie: -, Romania
Vârsta: 32
Date: 165cm, 71kg
Mesaje: 13.622
Aprecieri acordate: 9
Am fost apreciat(a) de 59 ori in 49 mesaje
Implicit Re: Traumele copilariei legate de mancare.

Citat:
Anterior postat de mishutza Vezi mesajul
Ieri am fost cu prietena mea in oras.Cea pe care am convins-o sa se apuce de slabit.S-a ingrasat ea un pic de sarbatori,dar a incredere in ea.
Am discutat de multe ori cu ea despre faptul ca mananca pana pocneste.Chiar daca e constienta ca e plina si o sa ii fie rau.Si ii e de multe ori rau ca a mancat prea mult.
Ieri ne-am comandat doner la farfurie mare.Stiam ca nu o sa pot manca tot,nici o farfurie mica nu pot manca.Nu ca eu as manca mai putin ca ea,doar ca eu mananc des.Dar mi-am luat farfurie mare ca sa nu se simta ea prost.
Bineinteles ca la jumatatea portiei nu am mai putut.Eram constienta ca nici ea nu mai poate.Dar se straduia intens.
La un moment dat am intrebat-o daca ii mai e foame.Mi-a spus ca nu.Am intrebat-o daca mai poate manca.Mi-a spus ca nu.Am intrebat-o de ce mai manaca,mi-a spus ca nu stie,ca nu poate sa lase pe farfurie,si apoi e atat de bun.
Bineinteles ca a trebuit sa imi tin discursul despre cosul de gunoi,ca nu primeste bani inapoi daca mai lasa pe farfurie,tot aia e,si apoi,mai bine in gunoi decat sa pocneasca ea.Bineinteles ca urmatoarele doua ore s-a plans de cat de plina e.Oricum,a trebuit sa ii iau furculita din fata si atunci a inteles ca depaseste limitele.
Mi-a spus apoi ca atunci cand erau mici erau obligate sa manance tot din farfurie.Si acum stie ca e rau ce face,dar nu se poate opri.Ceea ce insa face e sa nu isi oblige fetita sa manance.Adica deloc,daca nu vrea de pranz,nu mananca,nu numai ca sa nu manance tot din farfurie.
Apoi am discutat despre faptul ca daca suntem in destula conectie cu corpul nostru,putem sti ce avem de fapt nevoie.Cand eram mici nu eram niciodata intrebate ce vrem sa mancam.Pe cand ea isi intreba copii ce vor sa manance,chiar daca asta inseamna munca in plus pentru ea.
Deci,ce traume aveti din copilarie?
Eu eram la fel oligata sa mananc tot din farfurie.Dar la mine moment functioneaza altfel .Adica ma chinuiesc sa las pe farfurie.Refuz sa mananc tot.
Uram supa de galuste,sarmalele si tortul cu frisca.Le uras si acum.Mananc foarte rar.
Trebuia sa mananc cu toata lumea.Adica mancam cand veneam de la scoala,in doua ore mancam cu tata,apoi cu mama iar in 2 ore.Nu aveam mese regulate de masa.
Si trebuia sa mananc tot chiar daca am fost mereu un copil supraponderal.Eu pot intelege o mama care isi obliga un copil subponderal sa manance.Dar unul supraponderal?
Mi se pare extrem de greu sa lupt cu chestii care mi-au fost introduse in cap din copilarie.Atunci cand ne formam.
Voi ce traume aveti si cum luptati impotriva lor?
E trist,dar din pacate asa se intampla. Poate ca asa am fost obisnuiti sa nu lasam nimic in farfurie,chiar daca bagam inconstient,si doar ca sa nu aruncam,desi cum ai spus tu, da ce burta noastra e gunoi!!
Pe mine si acum ma ,,obliga'' buni sa mananc si sa mananc,ea zice ca eu nu mananc si ma abtin de la mancare,nu poate sa inteleaga ca eu vreau sa slabesc.. Gandeste ca fetele plinute sunt mai frumoase, si ca mis o slabanoaga ,tot timpul da exeplu de bine pe cele grase (gandire comunista )
Eu nu am mancat paine de aproape 3 luni si la fiecare masa imi reproseaza sa mananc
Multe fete grasute spun: Cine ma place ma place si grasa. dar intebarea e.. Pe cine placi tu te place asa?!
mvthebest, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Sedentar, este de 2214 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1697 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat