Subiect: Jurnal lulus07
View Single Post
  #2 (permalink)  
Vechi 06 aug 2011, 09:12:28
Georgii's Avatar
Georgii Georgii este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţă cu ExperienţăSlăbuţă cu Experienţă
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 22 iun 2011
Locaţie: B., Spania
Vârsta: 29
Dieta: Limitare + sport= dieta perfecta :))
Date: 169cm, 52kg
Mesaje: 3.349
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 3 ori in 3 mesaje
Implicit Re: Slabuta wannabe

Citat:
Anterior postat de lulus07 Vezi mesajul
Buna! De multa vreme sunt inregistrata pe slabute.ro, insa pana acum nu am reusit sa imi fac un jurnal. Din lipsa de timp, comoditate si mai puteti adauga si voi vreo doua trei motive. Acum insa am considerat ca trebuie neaparat sa impartasesc cuiva ce am reusit sa realizez. O nu, nu sunt inca slabuta (dupa cum puteti vedea si in ticker - daca am reusit sa fac corect toti pasii indicati . Dar sa incep mai cu inceputul - si sper sa nu va plictisesc.
Am fost grasuta cam toata adolescenta (1,65 m si 65 kg), dar inainte sa ma duc la facultate devenisem grasa (72 kg cu aceeasi inaltime, evident). Astfel incat prin anul doi de facultate am hotarat ca e musai sa slabesc (anul I am plutit in aceeasi nepasare ca pana atunci). Si am inceput sa alerg, nu am mai mancat paine, prajeli, dulciuri si nici dupa ora 6. Astfel ca am ajuns de la 72 de kg la 54 kg cam intr-un an si jumatate. Aratam foarte bine, eram foarte mandra.
Am terminat facultatea si m-am angajat intr-o multinationala. Cariera la inceput, dornica de avansare, munceam pe rupte, si am inceput sa mananc alandala si cam orice (nu fast food, dar m-am intors la paine, dulciuri si uneori prajeli), renuntand si la sport. Am avansat in 4 ani intr-un ritm ametitor, de care eram foarte mandra, dar in acelasi timp, proportional luam si in greutate. Am ajuns iarasi pe la 70 kg.
Vrand sa raman insarcinata, am hotarat ca e timpul sa pun ordine in stilul meu de viata. Am renuntat la tigari (fumam cam 2 pachete pe zi), sucuri carbogazoase, am inceput sa mananc mai sanatos si mai regulat. Slabisem vreo 5 kg, dupa care a venit bucuria de a fi graviduta. Nu am mancat exagerat, nu am avut pofte. Am luat insa 15 kg in sarcina.Si am ramas cu multe kg de dat jos. Respectiv vreo 20.
Dupa 8 luni de trandaveala activa (mamicile stiu la ce ma refer), m-am hotarat ca e timpul. E timpul sa iau atitudine daca nu vreau ca fetita mea sa aiba o mamica obeza si bolnava. Nu aveam probleme cu mancarea (mancam destul de sanatos, fara paine si prajeli), insa pentru dulciuri si crantanele facusem o fixatie. Mancam in fiecare zi prostii: inghetata, ciocolata, floricele. Si nu reuseam sa ma disciplinez. Slabisem 2-3 kg, insa mancand prostii in fiecare zi nu aveam sa ajung prea departe.
Am inceput sa fac Zumba si Pilates. Cat de des pot, macar de 3 ori pe saptamana. Si in acelasi timp am hotarat sa tin un regim de detoxifiere - regimul Oshawa. Speram eu sa si slabesc vreo cateva kg, insa dorinta mea cea mai mare era sa ma disciplinez astfel incat sa renunt la dulciuri. In acest regim, se mananca 10 zile numai cereale integrale yang (grau, orez, mei si hrisca). Eu nu am gasit decat grau si orez, astfel incat pe astea am mers 10 zile. Si cel putin 3 litri de apa pe zi, sa alunece mai usor. In cele 10 zile, visam la dulciuri: "o sa mananc o inghetata imediat ce termin cu regimul asta tampit", imi ziceam eu. "Si ciocolata cu o cana de capuccino. Abia astept sa termin" Eram insa hotarata sa nu cedez cele 10 zile. Dupa regim, vreo 2-3 zile se mananca fructe, legume, iaurt - chestii neprocesate si fara chimicale. Si iacata ca cele 10 zile au devenit 2 saptamani de regim - timp in care nu am slabit decat vreo 2-3 kg (nu 7, cum zic pe forumuri cei care au tinut Oshawa). Iar acum, dupa o saptamana de la terminarea regimului, nu mai am chef de nicun dulce. Am mancat azi dimineata 2 lingurite de dulceata - mi s-au parut atat de dulci, incat mi s-a facut rau aproape imediat. Nu mai visez la dulciuri, stiu ca trebuie sa mananc o data la 3-4 ore, nu sa rontai tot timpul diverse chestii. Stiu ca la 6-7 e ultima masa (depinde la ce ora ma lasa si pe mine fi-mea sa respir si sa mananc ultima masa a zilei). Apa beau 2 litri pe zi (uneori nu prea am chef, dar trebui)
Asta este cea mai mare realizare de pana acum in directia slabutei ce voi fi . Stiu ca daca reusesc sa tin departe dulciurile si sa continui cu Zumba si Pilates (foarte important!), voi reusi sa imi ating telul.

Sper ca nu v-am plictisit cu atat de multe detalii, si imi doresc sa raman aproape de voi, sa sarbatorim impreuna fiecare kg pierdut. Voi stiti cat de important e!
Buna dimineata.Ma bucur ca ai luat decizia de a reveni la silueta din trecut.Ma bucura faptul ca faci zumba si pilates,si eu sunt fana de-a lor(putem face amandoua daca vrei,asa am avea mai multa ambitie).. esti organizata si vad ca ai multa vointa,foarte bine.ce ai zice daca ai incepe sa iti notezi meniurile si sportul facut aici..ca sa te monitorizezi mai bine..asa fac eu ca sa ma asigur ca nu fac prostii.desi fac si inca multe.mult succes in lupta cu kg..hai ca poti.
__________________


Atunci când este dificil să înduri, poţi să înduri. Atunci când este imposibil să faci, este posibil să fie făcut."
Georgii, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 1972 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1455 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]

Ultima dată editat de Slabuta; 06 aug 2011 at 22:37:18.