Ingrediente:
- 1.5 kg prune ( 2 daca sunteti mai multi sau aveti o tava mai mare de 28cm diametru)
- 2 linguri faina de soia
- 2 linguri cacao
- scortisoara
- indulcitor
- 3 oua
- 3 linguri ulei
- praf de copt
- unt
Mod de preparare:
Se unge bine tava rotunda cu unt si se aseaza primul strat de prune, taiate jumatati, cu fata in jos. Se presara peste acesta scortisoara din belsug si indulcitor dupa gust. Se aseaza apoi al doilea strat de prune, iar scortisoara, iar indulcitor si se baga la cuptor la foc mediu cam 30 minute.
In timpul cat ele se inmoaie, pregatim blatul. Amestecam faina cu cacao, galbenusurile, praf de copt, ulei si eventual indulcitor-daca va place mai dulce- si incorporam albusurile pe care le-am batut spuma separat.
Dupa ce au trecut cele 30 minute testam prunele sa se fi inmuiat putin si turnam aluatul deasupra, intinzand uniform. Dupa 30 minute aluatul trebuie sa fie gata si sa se fi desprins de marginile tavii. Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca putin cat sa se fi gelifiat putin sucul pe care il lasa prunele si apoi rasturnam prajitura pe un platou. Ornam cu frisca si servim ca e delicioasa!
PS: Noi a trebuit sa executam 2 intr-o singura zi pentru ca am avut musafiri mancaciosi
Nu le venea sa creada ce bun a fost un dulce de dieta
Pofta buna!