View Single Post
  #22 (permalink)  
Vechi 06 iul 2011, 13:07:44
my23ro's Avatar
my23ro my23ro este deconectat
(meniuri, evolutie)
Cont restricţionat
Merite:
 
Data înregistrării: 01 dec 2010
Locaţie: Timisoara, Romania
Vârsta: 39
Date: 160cm, 60.5kg
Mesaje: 28
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Implicit Re: Machiaj, cosmetica, tratamente corporale

Alyna....

Ti-am scris aici ce stiu eu despre ingrijirea tenului mixt. O combinatie intre internet, suportul meu de curs si diferite carti de cosmetica care le am acasa.
Tenul mixt
Tenul mixt este frecvent intalnit. El prezinta o secretie grasa pe nas barbie, frunte, restul portiunilor fiind uscate. In ingrijirile zilnice trebuie tinut seama de aceasta, caracteristica. pentru a aplica produse specifice fiecarei regiuni.
Curatirea se face cu o crema sau cu lapte demachiant, apoi se sterge obrazul cu un tampon de vata imbibat cu o lotiune din plante (tei, nalba, musetel) sau cu o lotiune tonica. Dupa demachiere si aplicarea lotiunii se recomanda folosirea unei creme de noapte.
Dimineata, se aplica crema de zi, care va servi atst pentru protectia pielii, cst si ca suport pentru pudra. Excesul de crema se indeparteaza usor cu un servetel subtire de hartie, prin apasarea acestuia pe fata, din loc in loc.
Pentru ingrijirea zilnica a fetei, dermatologii recomanda ca prosopul sa fie schimbat la doua zile si acesta sa fie fiert in apa, fara adaos de detergent, uscat si calcat cu fierul fierbinte. Aceasta protejeaza obrazul de actiunea diferitilor microbi.
Se recomada ca obrazul sa nu fie sters puternic cu prosopul, ci numai prin apasari usoare.
Aplicarea de masti si masajul nu trebuie sa lipseasca din ingrijirea oricarui tip de piele. Barbia, aripile nasului, zonele dintre sprancene, sunt zone care in general sunt mai grase.
In fiecare seara, pentre prevenirea formarii ridurilor ,din jurul ochilor, este necesar se aplice pe aceste portiuni o crema grasa pe baza de lanolina sau colesteterol. Este bine ca ochii sa se stearga, zilnic cu o infuzie de flori de albastrele sau musetel.
In general, pentru ingrijirea unui ten mixt este bine sa nu se foloseasca crema in exces pe zonele grase.
Tenul mixt reprezinta o imbinare a tenului uscat, deshidratat si a tenului gras ce prezinta pori dilatati, puncte negre sau cosuri. De asemenea este important de stiut ca portiunile cu ten gras sunt de cele mai multe ori deshidratate deoarece secretia abundenta de sebum nu este sinonima si cu hidratarea.
Produsele de ingrijire speciale pentru tenul mixt sunt de cele mai multe ori mult prea agresive pentru zonele cu piele uscata si de aceea este bine sa cream propriul nostru sistem de ingrijire combinand sistemele pentru ten uscat cu cele pentru ten gras. Acest procedeu poate parea costisitor dar trebuie sa tinem cont ca perioada de utilizare se inmulteste cu doi, adica sa cumparam o data pentru mai mult timp.
Pentru curatare si tonifiere avem nevoie de un demachiant pentru ten sensibil si o lotiune tonica pentru ten sensibil, deoarece aceste produse se muleaza perfect pe orice tip de ten. Adesea sunt folosite de cosmeticiene pentru curatarea tenului inainte de proceduri. Este bine sa evitam produsele de tip "pentru toate tipurile de ten" deoarece acestea nu satisfac pe deplin nici unul dintre tipurile de ten existente.
Se spune ca ochii sunt oglinda sufletului si de aceea au nevoie de o ingrijire speciala. Pielea din jurul ochilor este mult mai subtire si cu un grad mai ridicat de sensibilitate spre deosebire de alte zone. O crema pentru ochi trebuie sa fie nelipsita din trusa de infrumusetare a oricarei femei.
Crema de fata trebuie aleasa si ea cu grija in cazul tenurilor mixte. In general, daca nu ne permitem doua tipuri de crema pentru zi si doua pentru noapte, putem folosi o crema pentru ten sensibil de zi si o crema pentru ten sensibil de noapte pe toata fata. Ideala este combinarea unei creme hidratante si calmante pentru zonele uscate si sensibile cu o crema matifianta pentru zonele cu exces de sebum.
O data sau de doua ori pe saptamana, trebuie sa tratam zona grasa cu o masca purifianta. Atentie insa, masca nu se aplica si pe zona uscata de ten unde exista posibilitatea aparitiei unei iritatii sau deshidratari severe. La fel, zona sensibila si deshidratata trebuie tratata in acelasi timp cu o masca hidratanta si calmanta. Dupa tratament, clatim fata cu apa din abundenta si usucam apoi putem aplica lotiunea tonica.
Foarte multa grija trebuie sa avem si la fondul de ten. Cel mai bine este sa folosim 2 fonduri de ten in aceeasi nuanta dar cu texturi diferite: unul hidratant pentru zonele uscate si unul matifiant pentru zonele cu sebum. Aceasta metoda da rezultate doar daca fondurile de ten sunt achizitionate de acelasi producator pentru a nu avea diferenta de nuanta de la o portiune la alta a tenului.
In cazul pudrei, putem alege o pudra translucida sau cu putere medie de acoperire (neaparat intr-o nuanta similara cu a fondului de ten sau cu un ton mai deschisa) pentru a evita efectul de masca.
my23ro, pentru a configura şi afişa ticker-ul tău, urmează paşii din noua secţiune tickere.
my23ro, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Sedentar, este de 1579 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1062 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]