View Single Post
  #25 (permalink)  
Vechi 23 apr 2010, 22:16:20
seandreea's Avatar
seandreea seandreea este deconectat
(meniuri, evolutie)
Vreau să intru-n gaşcă...Vreau să intru-n gaşcă...
Merite:
 
Data înregistrării: 26 ian 2010
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 36
Date: 167cm, 57kg
Mesaje: 96
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Implicit Re: Adevarat sau fals ?!

Imi pare rau, dar majoritatea raspunsurilor sunt gresite si induc in eroare fetele noi.

Painea alba, nu numai ca nu mai contine mai nimic important corpului datorita procesarii indelungi, dar, cum a spus cineva mai sus, este aproape in intregime compusa din carbohidrati cu indice glicemic mare. Nici macar painea integrala (pe care, apropos, nu o gasiti in comert - acelea fiind niste imitatii continand mai mutl faina alba decat faina integrala si avand multe e-uri pe langa, pentru a iesi pufoasa), nu are indice glicemic extraordinar. Totusi, daca nu este combinata cu grasimi, poate fi consumata.
Carbohidratii sunt mai periculori decat grasimea pentru silueta si asta am testat-o de 4 luni incoace de cand am inceput dieta. Nu m-am ferit de pielea de la pui, de lactate nedegresate, de smantana, de branza grasa, de carne de porc, etc, in schimb am limitat la maxim painea (si cand am mancat, am mancat una facuta de mine - cate 2 feliute, cam de 3-4 ori pe saptamana, la micul dejun). Rezultatul a fost ca am slabit constant si frumos. Nu extraordinat de repede, insa fara probleme si fara sa ma chinui.


Combinarea painii, cartofilor sau orezului(in general a carbohidratilor cu indici glicemici mari) cu grasimi (carne de exemplu) este periculoasa pentru silueta si total neindicata intr-o dieta.

Ultimul punct poate fi supus dezbaterii. Luand din nou exemplul personal, in aceste 3 luni am mancat doar de 3 ori dulciuri (facute de mine in casa, fara faina si folosind Xylitol - un indulcitor fara efecte adverse), in schimb mi-am permis cand am simtit nevoia o bucatica de ciocolata neagra 75% sau fructe uscate.
Ideea este insa sa limitati cat mai mult orice gust dulce in prima luna pentru a scapa de dependenta de dulce.

Pentru tranzit, mai exista cateva variante - cateva linguri de tarate de grau sau ovaz(sunt mai dulci) sau seminte de in macinate intr-un iaurt. Eu deocamdata folosesc doar seminte de in pentru ca imi plac la gust, taratele folosindu-le doar pentru a micsora indicele glicemic al painii pe care o fac.
seandreea, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 1977 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1460 kcal/zi. Pentru a slăbi 3 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1203 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]

Ultima dată editat de seandreea; 23 apr 2010 at 22:20:38.
Răspuns cu citat