View Single Post
  #27 (permalink)  
Vechi 28 mai 2019, 11:50:37
Rallara's Avatar
Rallara Rallara este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cunoscătorSlăbuţa cunoscător
Merite:
 
Data înregistrării: 09 feb 2012
Locaţie: Edinburgh, Anglia
Vârsta: 38
Dieta: South Beach
Date: 172cm, 91.2kg
Mesaje: 7.366
Aprecieri acordate: 3.894
Am fost apreciat(a) de 3.171 ori in 1.682 mesaje
Implicit Re: Jurnal Rallara-O noua etapa a vietii

Citat:
Anterior postat de Rallara Vezi mesajul

Propriul sabotaj - fara sa imi dau seama caut in secret motive sa esuez ca sa ma recompensez cu vechile obiceiuri nesanatoase

Lipsa de incredere in reusita finala - dupa atatea esecuri repetate tind sa nu mai cred nici eu ca voi ajunge la kilogramele visate

Lenea - mi-e efectiv lene sa gatesc sanatos dupa o vreme si sa fac sport cand ar trebui

Plictiseala - ma plictisesc de rutina sportului si mancarii. Iar ca sa variez trebuie timp si energie, ambele imi lipsesc de multe ori, ca nu mai vorbesc de lenea mentionata.

Ma descurajez mult prea usor - imi amintesc de una dintre ultimele incercari esuate, dupa o saptamana de tras la cura si alergat, cantarul mi-a aratat +1.2kg. Am crezut ca mor pe loc pentru ca eram parca la a 6-a saptamana de dieta sanatosasa si de obicei de la a 4-a o las balta. Am depus un extra efort ca sa fiu tradata de cantar. Desi am incercat sa imi zic e masa musculara, rusii, retinere apa, etc, mi-a fost de ajuns sa ma 'razbun'... pe mine.

Sunt prea severa cu mine Nu apreciez suficient un rezultat bun ca deja ma gandesc la urmatorul kilogram ce trebuie dat jos, la lungul drum ce e in fata sau mai rau, odata ce am calcat stramb nu imi revin decat dupa mult timp de 'porceala' pentru ca consider lupta pierduta.
Buna slabute,

Ar mai fi de adaugat ca sunt si o persoana care trebuie impinsa de la spate.

Ma gandeam aseara ca asemenea factori contribuie la un esec total. Nu e de mirare ca nu reusesc sa slabesc -prin urmare vreau sa incep sa fac lista asta mai scurta daca vreau sa am ceva sanse de reusita.

Primul lucru care il pot elimina e lenea.

Citisem intr-o carte ca ne descotorosim de obiceiurile proaste prin creearea altui obicei sanatos care daca repetat constant fara intrerupere creaza dupa un timp un automatism in creier si il facem fara sa ne mai gandim - sau mai precis fara sa ne mai punem intrebari legate de chef si importanta, moment in care intervine lenea.

Cu siguranta functioneaza pentru ca am aplicat tehnica asta la mici amanunte care ma sacaiau si care m-au facut sa fiu mai ordonata intr-un cuvant. Mi-am facut niste reguli le pot zice care de cand am citit cartea le aplic si azi si inca functioneaza. Nu am aplicat-o la sport pentru ca mi-a fost frica de esec sincer. Dar o voi face si o sa va tin la curent cum merge.

O sa le iau pe rand, cum scap de una incep cu cealalta si o sa incerc sa nu uit de ele pentru ca am impresia ca sunt motivele pentru care nu ajung nicaieri si sunt satula sa ma invart in cerc.

Va pup!
__________________
Rallara, pentru a configura şi afişa ticker-ul tău, urmează paşii din noua secţiune tickere.
Rallara, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 2253 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1736 kcal/zi. Pentru a slăbi 4 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1220 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Urmatorii 5 membri au apreciat mesajul lui Rallara:
adinico (28 mai 2019), alina_neamt (29 mai 2019), niculina04 (28 mai 2019), orhidee (28 mai 2019), Zoe (28 mai 2019)