Subiect: Diary'18Axenya
View Single Post
  #28 (permalink)  
Vechi 24 mai 2018, 09:58:08
curly.light's Avatar
curly.light curly.light este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechimeSlăbuţa cu vechime
Merite:
 
Data înregistrării: 26 nov 2009
Locaţie: Iasi, Romania
Vârsta: 29
Dieta: Stil de viață sănătos!
Date: 172cm, 61.9kg
Mesaje: 2.439
Aprecieri acordate: 1.834
Am fost apreciat(a) de 1.160 ori in 596 mesaje
Implicit Re: Diary'18Axenya

Ai dreptate..atata timp cat esti pe minus, e foarte bine . Sunt mai multi factori care influenteaza procesul de slabire.. poate atunci dieta a venit dupa o perioada cu dieta mai putin ok, poate mediul hormonal era unul diferit si aveai retentie de apa mai mare, poate pur si simplu cu trecerea anilor slabim din ce in ce mai greu. La mine asta clar se vede, ce frumos slabeam eu in liceu fata de acum
Oricum, atata timp cat te tii de treaba e foarte bine.

In acest sens, imi placuse mult metoda de slabire propusa de Diana A: "Five Gears Diet". Ea nu propunea o dieta anume propriu-zisa, dar sugera sa privim procesul de slabire ca si conducerea unei masini cu cutie manuala de viteze. Cand avem motivatia sus, putem merge "cu viteza a5-a": sa mancam alimente ok, cat mai putin procesate, la ore potrivite, deficit caloric, sa facem miscare, etc. Daca apar perioade stresante in viata noastra si motivatia ne scade, sugera sa scadem putin din viteza: sa crestem un pic aportul caloric, sa mai diversificam alimentatia, pastrand totusi niste reguli. La "viteza 1" am impresia ca puteai manca absolut orice, inclusiv dulciuri, atata timp cat mancai lent si respectai strict senzatia de satietate - adica te opreai exact cand te-ai saturat.
Ideea ei e ca nu trebuie sa fim mereu perfecte, stricte, sa tragem de noi. In unele zile putem trage mai mult de noi, in altele nu. Important e sa nu picam niciodata chiar in cealalta extrema - sa nu dam in mancatul aiurea, compulsiv, mancaruri ne-sanatoase si in cantitati mari. Acolo incepe efectul yo-yo si o luam la vale . Dar atata timp cat avem mereu un pic de grija..organismul se va conforma si va slabi frumos, in ritmul lui.
__________________
For me, it's not about a crunch or a push up. It's about taking your power back.


Jurnalul unui nou început! De data asta, până la capăt!
curly.light, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2155 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1638 kcal/zi. Pentru a slăbi 5 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 864 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Acest membru apreciaza mesajul lui curly.light:
Axenya (24 mai 2018)