Subiect: Dieta Dash
View Single Post
  #3 (permalink)  
Vechi 07 dec 2012, 16:17:46
Jen's Avatar
Jen Jen este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechimeSlăbuţa cu vechime
Merite:
 
Data înregistrării: 04 iul 2011
Locaţie: Cluj-Napoca, Romania
Vârsta: 35
Dieta: Hipocalorica
Date: 156cm, 44.4kg
Mesaje: 2.411
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 2 ori in 2 mesaje
Implicit Re: Dieta Dash

Se spune despre ea ca a fost votata in America ca fiind cea mai sanatoasa dieta, care promite multe, de la renuntarea la calculatul caloriilor (ce mie mi se pare o pedeapsa si nu as vrea sa traiesc numarand calorii toata viata mea, sau sa ajung la momentul in care in locul mancarii dintr-o farfurie sa vad un numar ridicandu-se deasupra ei, e crunt sa traiesti asa, vreau o viata normala.)
Uite ce am gasit despre ea :

"Dieta DASH (Dietary Approaches to Stop Hypertension/ Abordări Dietetice pentru Oprirea Hipertensiunii) a fost concepută pentru a diminua presiunea sanguină şi nivelul de colesterol şi pentru a preveni diabetul. Totuşi, proprietatea ei uimitoare de a ajuta oamenii să piardă din greutate a transformat dieta în subiectul unui bestseller.

Regimul a fost dezvoltat de nutriţionistul Marla Heller şi este susţinut de Institutul Naţional pentru Inimă, Plămâni şi Sânge (din Statele Unite) şi Asociaţia Americană a Inimii.

Într-un fragment din noua ei carte, "Soluţia DASH de a piede în greutate", Heller povesteşte cum dieta ei simplă îţi poate modela silueta în timp util pentru petrecerea de Crăciun, fără să numeri caloriile sau să urmezi un program chinuitor de exerciţii fizice.

Spre deosebire de alte diete care pot avea efecte secundare asupra sănătăţii, a fost demonstrat ştiinţific că aceasta are şi proprietăţi benefice în acest sens, accelerând metabolismul şi antrenând apetitul pentru a rezista în faţa tentaţiilor calorice din timpul sărbătorilor.
Potrivit Marlei Heller, principiul dietei DASH este că în loc să numeri caloriile şi să te îngrijorezi în privinţa grăsimii, cel mai bun mod de a pierde în greutate este să te concentrezi pe tipurile de mâncare pe care le consumi, soluţia fiind să alegi proteine şi grăsimi sănătoase.

Împărţită în două faze, dieta promite nu numai să ajute la pierderea în greutate, în special în zona abdomenului, dar s-a dovedit că reduce presiunea sanguină şi colesterolul, precum şi riscul de boli de inimă, stop cardiac şi diabet.

FAZA ÎNTÂI a dietei DASH (primele două săptămâni ale programului) constă într-o perioadă de tranziţie cu un consum redus de carbohidraţi concepută să regleze metabolismul.
FAZA A DOUA: Păstrează kilogramele departe pentru totdeauna


Am mai citit ce alimente ii voie sa fie consumate in fiecare faza.
Deasemenea a mai scris o slabuta despre asta la grupa 50-60.
Mie imi seamana putin cu South Beach.
__________________
http://forum.slabute.ro/jurnale-slab...-jen-9975.html
I win. That's what I do!

[01/11/2011] [01/03/2011]
Talie - 65cm 67cm
Bust - 85cm 87cm
Solduri - 87cm 90cm
Coapsa -47,5cm 50cm
Colac -77,5cm 81cm
Jen, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 1493 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 976 kcal/zi. Pentru a slăbi 2 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 977 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat