View Single Post
  #3 (permalink)  
Vechi 16 dec 2012, 15:25:34
IoanaM13's Avatar
IoanaM13 IoanaM13 este deconectat
(meniuri, evolutie)
Sunt în trecere...Slabuta in trecere
Merite:
 
Data înregistrării: 11 aug 2012
Locaţie: Iași, Romania
Dieta: Hipocalorică personalizată
Date: 170cm, 63kg
Mesaje: 13
Aprecieri acordate: 2
Am fost apreciat(a) de 3 ori in 2 mesaje
Implicit Re: Ortorexico-bulimică aş zice

Bună, WhiteAngel!

Eu m-am obişnuit aşa şi am ajuns la „pace” cu ortorexia.
Bine spui „sa ne oprim atunci cand este cazul, deci nu cand nu ne mai putem ridica de pe scaun ..”! Nu ştiu, eu una, de exemplu, mă simt plină de tot felul de substanţe oribile după ce mănânc ceva care nu e în acord cu principiile mele. Ştiu, ce-i drept, că în zilele noastre toate-s cu chimicale, injectate, etc, dar încerc, pe cât posibil, să aleg să mănânc acele alimente care au cât mai puţine minunăţii în ele.
Ce-i drept, la un moment dat tot există o scăpare.. Şi doar din cauza tentaţiilor la tot pasul. Am rezistat câteva luni, a mers bine şi sunt mândră. Şi mai mândră sunt de faptul că am reuşit ca, atunci când am avut momentele de mâncat în exces, măcar am mâncat din rândul produselor acceptabile (mă rog, nu vorbim de pâine).
Echilibru şi armonie, „reţeta” ideală pentru o viaţă sănătoasă.
Cât despre mine, am 17 ani şi sunt în clasa a XI-a. Încă de când mă ştiu am fost mai „dolofană” (purcicuţă în toată regula), şi am avut mari frustrări de prin clasa a IX-a în ce priveşte aspectul fizic. Am avut şi 80 de kilograme, mult pentru 1.70 m înălţime. De pe la sfârşitul clasei a X-a am decis să îmi schimb modul de viaţă, pentru că realizasem şi realizez că doar prin aşa o schimbare se poate modifica şi corpul. Am slăbit iniţial folosind tot felul de diete alese după ureche. Cred că cea disociată a reprezentat prima mea încercare. De prin august m-am apucat, însă, de sport, şi am devenit speriată de ideea că dacă nu am grijă de mine şi de modul în care mă alimentez, mă pot trezi cu tot felul de boli. De atunci, acord timp zilnic calculării caloriilor, a nutrienţilor în principal, etc, etc. Acum o lună-două am încercat dieta Dukan, de care am fost mulţumită, dar prea multe proteine mi-au afectat (ce-i drept, destul de puţin) rinichii şi am ales să nu mai continui aşa. De atunci, am un regim, dacă se poate numi aşa, al meu.
Am ajuns în spital din cauza mâncării. În ziua aia m-am simţit nebună.. Stăteam pe scaun în bucătărie, ţin minte şi acum, mama se uita la mine şi îmi zicea să mă opresc, dar eu mâncam şi râdeam... Trist. Am ajuns cam la 3000 de calorii (spun asta pentru că de obicei alimentele pe care le consum au puţine calorii, iar prin numărul ăsta se poate deduce şi cantitatea cât pentru un hipopotam).. Mi-a fost rău, nici prin provocarea vărsăturilor nu am reuşit să mă liniştesc, aşa că pac-pac la spital. M-au internat pentru investigaţii şi aşa am aflat că sistemul meu digestiv, în cea mai mare parte, e cam..dat peste cap. Am făcut o endoscopie, respectiv biopsie pentru helicobacter pylori.

Îţi mulţumesc pentru răspuns, WhiteAngel!
IoanaM13, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2160 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1643 kcal/zi. Pentru a slăbi 3 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1386 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat
Acest membru apreciaza mesajul lui IoanaM13:
WhiteAngel (16 dec 2012)