View Single Post
  #3 (permalink)  
Vechi 21 oct 2013, 11:13:04
Ema55's Avatar
Ema55 Ema55 este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţă cu ExperienţăSlăbuţă cu Experienţă
Merite:
SUNT RESPONSABIL SUNT RESPONSABIL, DONEZ  
Data înregistrării: 01 mar 2010
Locaţie: Iasi, Romania
Dieta: Stil de viata sanatos
Date: 167cm, 70kg
Mesaje: 7.863
Aprecieri acordate: 5.648
Am fost apreciat(a) de 4.431 ori in 2.569 mesaje
Implicit Re: Slabuta in devenire

Buna Andreea Catalina.
Initiativa ta de a mai slabi si a avea un corp armonios este laudabila, doar ca trebuie sa te informezi foarte bine inaintea inceperii acestui demers.
Iata o adresa utila aici:
Ghidul slabitului 100% sanatos
Totodata, te sfatuiesc sa gasesti o cale de a comunica cu mama prin care sa discutati deschis despre nelinistile si nemultumirile tale privitoare la greutatea dorita. In marea lor majoritate, parintii doresc doar binele copiilor lor. Nu esti la varsta la care sa poti decide singura, sa te poti intretine singura, sa te poti aproviziona cu toate cele necesare acestui demers. De aceea, sustinerea emotionala si ajutorul material ale parintelui sunt absolut necesare pentru dezvoltarea ta sanatoasa.
M-am uitat peste meniurile inregistrate de tine si iti pot spune ca sunt total nepotrivite varstei si intentiilor pe care le ai.
In primul rand, numarul caloriilor ingerate zilnic este foarte mic, iar in al doilea rand, alimentele consumate nu sunt sanatoase, nu sunt combinate benefic si nu sunt distribuite intr-un orar favorabil.
In acest moment al dezvoltarii tale ar trebui sa consumi cu moderatie din absolut toate grupele alimentare, excluzand ingredientele nesantoase sau consumandu-le in mod exceptional si ai putea desfasura activitati sportive specifice varstei tale, fara a te suprasolicita fizic.
Din grupele de alimente, poti consuma mancaruri sanatoase astfel:
- cereale - fulgi, tarate, paine, biscuiti, paste din cereale integrale (ovaz, orz, secara, grau), orez integral, basmati, salbatic;
- fructe - toate sortimentele (proaspete, congelate, fierte, conservate);
- legume - toate sortimentele (proaspete, congelate, fierte, conservate);
- carne, oua, peste, crustacee, fructe de mare - toate sortimentele;
- lactate - toate sortimentele;
- mazare, fasole, soia;
- oleaginoase - toate sortimentele;
- uleiuri - grasimi lichide sau solide (mai putin cele care contin grasimi trans)
Alimentele se vor consuma fara adaos de zahar si fainuri sau cereale rafinate, fiind de preferat ca mancarurile sa fie gatite prin fierbere, coacere, frigere.
Este de preferat sa ai cel putin 3 mese pe zi sau si mai bine, 3 mese principale si 2 gustari.
Ar trebui sa mananci cereale, lactate, fructe la micul dejun, fructe sau oleaginoase intre mese si carne, peste, oua, mazare, fasole, soia, orez impreuna cu legume la pranz si la cina.
Printre activitatile fizice pe care le poti desfasura fara a te suprasolicita in antrenamente epuizante si care plac sau sunt specifice varstei tale, ajutandu-te sa slabesti si sa-ti formezi un corp armonios sunt: mersul pe bicicleta, pe role, pe skateboard, pe patine, inotul, voleiul, baschetul, handbalul, tenisul, dansul, alergarea, alpinismul. Ai de unde alege! Si nu trebuie sa te supra-aglomerezi. Masura in toate e cheia!
Sper ca ti-am fost de folos. Documenteaza-te temeinic, cere sfatul si ajutorul mamei si porneste la drum cu optimism in frumoasa aventura care te asteapta.
Mult succes!
__________________




Ultima dată editat de Ema55; 21 oct 2013 at 11:16:47.
Răspuns cu citat
Acest membru apreciaza mesajul lui Ema55:
Andreea Catalina (21 oct 2013)