View Single Post
  #3 (permalink)  
Vechi 06 ian 2014, 12:32:18
crissa08's Avatar
crissa08 crissa08 este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cunoscătorSlăbuţa cunoscător
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 29 mar 2010
Locaţie: Tg-Jiu, Romania
Vârsta: 56
Dieta: controlul portiilor
Date: 170cm, 103kg
Mesaje: 5.192
Aprecieri acordate: 194
Am fost apreciat(a) de 283 ori in 192 mesaje
Implicit Re: Jurnal Crissa08-capitolul 2

Sa fac o recapitulare a capitolului 1!!!
Initial am inceput o dieta hipocalorica care nu mi-a adus rezultatul dorit, mi se parea cam greu sa tot numar la calorii si sa fiu atenta la gramaje, nu aveam nici rabdare...aveam impresia ca totul trebuie sa mearga la rapid, nu intelegeam prea clar ca ma ingrasasem in ani si doream sa slabesc in cateva luni, daca s-ar fi putut cat mai putine la numar!
Am inceput dieta Montignac, mi s-a potrivit atunci, eram in disperare sa scap de acel numar enorm de kg si am fost chiar restrictiva. Pe de o parte a fost ok, pt ca dupa cateva luni am reusit sa ajung la ,,2 cifre", sa mi se regleze analizele, ca doar fusesem la acea obezitate morbida. Pe de alta parte, candva, am obosit si eu si organismul. Restrictiile tinute prea mult timp au dus la ceva frustare si cand am incetat sa mai tin dieta, mentinerea a functionat o perioada scurta. In ultimii 3 ani am inceput sa urc in mod constant, avand tot felul de preocupari inafara de kg mele, am uitat ca aveam ceva de facut si pentru mine...
Organismul a inceput sa-mi trimita semnale, faceam putina tensiune, ma dureau picioarele, transpiram mai mult, oboseam, sunt la varsta la care sunt mai multe schimbari hormonale, m-am trezit si cu o problema la tratamentul cu tiroida...Si uite asa am inceput sa constientizez ca nu ma indrept spre ceva benefic.
Ma bucur ca mi-am amintit de slabute, ca mi-am regasit contul si parola! A fost un prim pas!
Acum numai tin o dieta anume, sigur ca nu ma indop cu carbo, dar au si ei rolul lor, asa ca incerc sa mananc echilibrat. Fara restrictii pe termen lung,organismul are nevoie de de toate.
Capitolul 2 il incep cu un prim obiectiv si anume: cina luata la timpul potrivit, ora 19 cred ca e o ora potrivita!
Vreau sa re-invat sa mananc, sa simt gustul mancarii, sa numai mananc mecanic, rapid si cu ochii in computer! Sa invat sa las si ceva in farfurie, ca sa creez o independenta fata de mancare.
Deocamdata cam atat imi propun, cina mai devreme, savurarea mancarii (mestecat lent) si sa las mereu ceva in farfurie.
Nu schimb poza, nu pt ca as avea ceva de ascuns (am postat o poza actuala),ci pentru ca vreau sa ma reintorc la situatia de atunci, la acea persoana care eram eu atunci, acum sunt alta! Uitandu-ma la poza, ma motivez, o pot vizualiza seara inainte de culcare si pot sa-mi amintesc satisfactia pe care am simtit-o atunci.
Nu sunt aici ca sa combat pe nimeni care tine o dieta anume, am mai scris, fiecare e liber sa aleaga ce crede!
Doresc la toti succes, fie ca e vorba de cateva kg sau de mai multe kg si sa reuseasca sa ajunga la greutatea care si-o doreste!
__________________

crissa08, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 2276 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1759 kcal/zi. Pentru a slăbi 2 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1760 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Urmatorii 3 membri au apreciat mesajul lui crissa08:
danuta (06 ian 2014), rozica1965 (06 ian 2014), Zoe (06 ian 2014)