View Single Post
  #3 (permalink)  
Vechi 07 mai 2014, 10:13:10
serendipity9's Avatar
serendipity9 serendipity9 este deconectat
(meniuri, evolutie)
Vreau să intru-n gaşcă...Vreau să intru-n gaşcă...
Merite:
 
Data înregistrării: 20 feb 2014
Locaţie: Craiova, Romania
Vârsta: 29
Date: 164cm, 72.7kg
Mesaje: 89
Aprecieri acordate: 85
Am fost apreciat(a) de 22 ori in 18 mesaje
Implicit Re: Daca vrei, poti! (partea a doua)

Citat:
Anterior postat de tea cris Vezi mesajul
Dragi slabute si draga jurnal (DJ),

M-am hotarat, pana la urma, sa-mi deschid un jurnal nou sau, mai bine zis, sa continui cu partea a doua a jurnalului meu initial.
Am reluat de ieri dieta, dupa o perioada de mancat haotic si ingrasat pe masura.

Plec de la 72 kg si imi propun sa ajung la 57. Mi-am setat targetul pe 15 decembrie, ca sa nu ma stresez inutil. In realitate, daca ma tin de dieta si reiau si sportul (am vreo 3 saptamani de cand n-am mai fost la sala), am toate sansele sa imi ating tinta in cca. 5 luni.

Dincolo de slabit, prioritar este pentru mine sa ma reinvat cu alimentatia sanatoasa si ordonata si cu un program de sport constant. Merg la Pilates si ma simt foarte bine (cand ma duc ).

Mi-am propus o dieta hiperproteica si hipoglucidica (si hipolipidica, pe cat posibil), cu 3 mese si 2-3 gustari pe zi.

Planul meu este organizat in 5 etape de cate 4 saptamani. Fiecare a 4-a saptamana va fi de mentinere (o suprapun cu perioada rusilor, cand oricum retin apa si nu prea reusesc sa slabesc mare lucru). Plec cu un nivel caloric de cca. 1350-1400 kcal / zi, pentru prima etapa. In etapa urmatoare, voi reduce plafonul cu 50 de calorii / zi si tot asa (ultima etapa fiind pe la 1200 kcal). Imi propun sa slabesc cate 3 kg pe luna, ceea ce e cat se poate de plauzibil.

Masuratorile mele (in cm) la inceput de dieta arata cam asa:
Gat: 35.5
Brat: 31.0
Antebrat: 25.5
Incheietura mana: 16.5
Bust: 99.0
Talie: 86.0
Burta:97.0
Solduri: 106.0
Coapsa: 62.0
Genunchi: 40.5
Gamba: 42.5
M-am masurat si cantarit duminica (4 mai), cu rusii la purtator.
Am stabilit ziua de cantar oficial lunea, plus o data pe luna o cantarire de control.

Deocamdata mi se pare ca mananc mult (dat fiind ca eram invatata sa rabd de foame cam toata ziua), asa ca sunt curioasa cum vor arata rezultatele dupa prima saptamana, chiar daca n-am sa ajung la sala.

Oricum, primul obiectiv al meu este sa ma reinvat cu alimentatia corecta si, in acest sens, am de gand ca in prima luna sa fiu foarte atenta la ce mananc si sa imi calculez zilnic (pe cat posibil) caloriile.

Cred ca am lungit suficient prima postare. Sper sa ma tin de treaba si sa am rezultate cat mai bune, ceea ce va doresc si voua!
Mult succes :*
__________________
Jurnalul meu
serendipity9, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 1991 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1474 kcal/zi. Pentru a slăbi 3 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1217 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]