View Single Post
  #3 (permalink)  
Vechi 17 sep 2009, 08:51:32
lia_popescu's Avatar
lia_popescu lia_popescu este deconectat
(meniuri, evolutie)
Sunt în trecere...Slabuta in trecere
Merite:
 
Data înregistrării: 27 aug 2009
Locaţie: tg-jiu, Romania
Vârsta: 42
Dieta: hipocalorica
Date: 160cm, 61.6kg
Mesaje: 13
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) o data intr-un mesaj
Implicit Re: Chiftelute dietetice

Citat:
Anterior postat de slabuta Vezi mesajul
500 g carne tocata,
450 g legume (ceapa, dovlecei, morcov, cartofi, ardei, usturoi - nu neparat din toate, dar macar 2 feluri de legume).

Legumele se toaca la food processor, se amesteca impreuna cu carnea tocata, se adauga 1 ou, sare, condimente, 1-2 linguri faina si se amesteca bine.

Apoi se modeleaza chiftelutele, se aseaza intr-o tava teflonata, unsa cu putin ulei si se dau incuptorul incins la foc mediu (180 C), pentru vreo jumatate de ora.
Eu folosesc 600 gr carne tocata din piept de pui, pe care o amestec cu 1 ou, o lingura de faina de grau integrala si condimete (orice va place), le modelez şi le asez in tava yena cu hartie de copt. Nu pun absolut deloc ulei. Se intoduc la cuptorul incins in prealabil. Se lasa la foc mediu până se rumenesc.
Mie imi plac foarte mult. Pot fi facute si la abur, insa nefiind rumenite nu mai au gust de chiftele, ci de perisoare. De asemenea le puteţi face în sos de rosii.
lia_popescu, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 1935 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1418 kcal/zi. Pentru a slăbi 7 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 127 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat