View Single Post
  #3 (permalink)  
Vechi 21 sep 2009, 12:15:44
Roxana's Avatar
Roxana Roxana este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechimeSlăbuţa cu vechime
Merite:
 
Data înregistrării: 22 feb 2009
Locaţie: Göteborg, Suedia
Vârsta: 35
Dieta: personala
Date: 166cm, 74kg
Mesaje: 1.273
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) o data intr-un mesaj
Implicit Re: Uleiul de masline

8 moduri surprinzatoare de a folosi uleiul de masline

1. Previne sforaitul

O lingurita de ulei de masline inainte de culcare iti poate lubrifia gatul si preveni sforaitul. La fel poti proceda si in cazul altor persoane, care te-ar putea deranja cu sforaitul lor, atunci cand vin sa doarma la tine. Un pic de ulei in salata, la cina, iti asigura o noapte fara fond sonor.

Se intampla, uneori, sa te "gadile" gatul sau sa-l simti uscat, ori chiar sa te usture. O lingurita de ulei de masline face minuni. Macar pana te hotarasti sa mergi la medic.

2. Vindeca durerile de urechi

Bunicile noastre stiu acest secret de multa vreme, doar ca in loc de ulei de masline foloseau unul clasic, mai popular pe la noi. Insa nu toti tinerii stiu ca o bucatica de vata inmuiata in ulei de masline incazit te poate scapa de durerile de urechi si chiar de excesul de ceara.

3. Bun pentru parul care si-a pierdut sanatatea

Uleiul de masline este excelent si pentru par, indiferent de starea de sanatate a acestuia. Il poti folosi in scop preventiv sau ca pe un remediu la indemana.

Poti umezi pieptanul cu ulei de masline si te poti pieptana ulterior, pentru un look mai "docil", mai ales daca parul tau este salbatic de felul sau. Un pic de ulei in zilele de iarna sau in cele umede va hidrata podoaba ta capilara.

In cazul parului care sufera, se recomanda un tratament naturist la domiciliu: timp de 30 de minute fa orice - bea o cafea, citeste, stai de vorba cu o prietena - si lasa uleiul de masline cu care ti-ai tratat parul sa actioneze asupra acestuia si a scalpului. Clateste-l apoi, ca de obicei, si vei simti schimbarea.

4. Pentru o piele matasoasa

Uleiul de masline e folosit de secole pentru a reda frumusetea pielii. Este un foarte bun hidratant, mai ales datorita acidului linoleic continut, un compus care previne evaporarea apei.

In afara faptului ca te ajuta sa ai o piele frumoasa, uleiul de masline contine cel putin patru antioxidanti care ajuta la neutralizarea radicalilor liberi care duc la imbatranirea pielii si la cancerul de piele. In cadrul unor experimente pe cobai, soarecii care au fost tratati cu ulei de masline nu s-au mai imbolnavit de cancer odata ce au fost expusi la ultraviolete.

Uleiul de masline este excelent si dupa ras. De fapt, o parte dintre produsele destinate barbatilor au la baza uleiul de masline.

La fel de bun este si pentru buzele crapate. Poti sa-ti faci propriul balsam, folosind ulei de masline si ceara de albine topita, in care sa adaugi si o picatura de ulei esential, daca iti doresti o aroma.

Uleiul de masline poate fi folosit cu incredere si in cazul cuticulelor unghiilor. Poti aplica ulei de masline si apoi da unghiile cu oja.
Roxana, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Foarte activ, este de 2491 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1974 kcal/zi. Pentru a slăbi 2 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1975 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]

Ultima dată editat de Slabuta; 21 sep 2009 at 13:05:26.
Răspuns cu citat