View Single Post
  #3 (permalink)  
Vechi 17 nov 2010, 01:14:34
LuliL's Avatar
LuliL LuliL este deconectat
(meniuri, evolutie)
Vreau să intru-n gaşcă...Vreau să intru-n gaşcă...
Merite:
 
Data înregistrării: 01 iun 2010
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 39
Dieta: Dukan
Date: 170cm, 95kg
Mesaje: 126
Aprecieri acordate: 6
Am fost apreciat(a) de 17 ori in 16 mesaje
Implicit Re: Sunt intr-o continua stare de depresie

Citat:
Anterior postat de luizel Vezi mesajul
buna,dragi slabute! de curand am descoperit si eu acest site si am inceput sa tin cont de unele sfaturi. de 2 luni am inceput sa mananc cat de cat sanatos ( mese la ore fixe fara prajeli,fara carbogazoase,si cat mai multe fructe ) si am slabit 3 kg.De doua saptamani am inceput sa fac aerobic(3 ore pe sapatamana) si sa mananc din ce in ce mai putin. insa am observat ca chiar si asa nu am mai slabit deloc si chiar m am ingrasat un kg. deja ma gandesc foarte mult asupra acestei probleme imi calculez toate mesele dinainte sunt dependenta de tabelul de calorii si nu mai mananc nimic cu placere.nu vreau sa cad in extreme dar as vrea totusi sa si slabesc fara sa imi obosesc foarte mult corpul(nu sunt obijnuita cu sportul si obosesc foarte repede).va rog ajutati ma pentru ca vreau sa dau jos cel putin 10 kg si nu vad nici o speranta.
din datele pe care le-ai postat despre tine inteleg ca ai 16 ani. Ok, de aici trebuie sa inceapa totul. Nu ai deloc varsta la care sa tii o dieta, un regim, pentru ca tu inca esti in crestere, plus ca organismul tau are nevoie de vitamine, minerale. Daca il privezi de toate astea acum o sa simti efectele mai tarziu, cand o sa vrei sa tii o cura pentru ca o sa ai cu adevarat nevoie, dar nu o sa mai poti pentru ca ai inceput extrem de devreme. Ce trebuie sa faci tu este sa o iei usor, daca simti ca nu se poate si nu se poate altfel fara sa dai jos. Sa mananci din ce in ce mai putin nu este o solutie, pentru ca asa iti obisnuiesti organismul, iar el o sa-si ia energia fix din putinul pe care i-l dai si o sa obtii fix efectul invers. Faci bine ca te-ai apucat de sport. Continua cu asta. Ce trebuie sa faci tu este sa ai 3 mese principale si 2 gustari. Masa de dimineata trebuie sa fie cat mai consistenta. Important este sa mananci sanatos, nu sa nu mananci. Incearca sa renunti la dulciuri, la carbogazoase, mananca totul fiert sau gratarel, legume la gratar, salate de legume sau de fructe. Nu te grabi sa dai jos repede. Esti tanara. La 26 de ani ce o sa faci cand nu o sa mai fie atat de usor sa scazi in greutate? O sa intri in depresie? Principiul tau de baza trebuie sa fie mancarea sanatoasa: 3 mese pe zi si 2 gustari, dar te rog, nu te infometa. Este cea mai mare greseala.

Despre sport, ce pot sa-ti zic, este normal. Si eu la varsta ta uram orele de sport. Acum imi dau seama ca mi-ar fi prins bine ceva mai multe miscare atunci. Nu te forta sa faci din prima mai mult decat poti. Daca nu poti sta la toata ora de aerobic, vorbeste cu antrenoarea ta si spune-i asa, ca tu vei pleca, pentru inceput, cu 20 de minute mai devreme, sa zic. Sportul trebuie facut din placere, nu fortat. Daca-ti impui sa rezisti pana la final, vei ajunge sa renunti de tot. Nici eu nu am putut din prima. La inceput mai chiuleam, trageam de timp, nu faceam toate exercitiile, ca dupa niste luni sa ajung sa stau 2 ore consecutiv la ora de tae-bo. Ia-o usor. Esti tanara si ai tot timpul inainte. Citeste jurnalele slabutelor si ai sa vezi ca la niciuna nu s-au produs rezultate spectatuloase peste noapte, ci pe parcursul unor luni, cu multa rabdare si ambitie. Esti mica, dar dovedeste ca poti face asta cu cap, cu responsabilitate.
LuliL, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2571 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 2054 kcal/zi. Pentru a slăbi 7 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 763 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]

Ultima dată editat de LuliL; 17 nov 2010 at 01:21:34.
Răspuns cu citat