View Single Post
  #3 (permalink)  
Vechi 23 apr 2009, 12:39:39
Slabuta's Avatar
Slabuta / Marina Capațîna Slabuta este deconectat
(meniuri, evolutie)
Co-Fondator
Merite:
SUNT RESPONSABIL SUNT RESPONSABIL, DONEZ  
Data înregistrării: 24 ian 2009
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 40
Dieta: incarcatura glicemica, hipocalorica
Date: 167cm, 66.1kg
Mesaje: 23.847
Aprecieri acordate: 12
Am fost apreciat(a) de 187 ori in 114 mesaje
Implicit Prospect pastile de slabit Lindaxa 15

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi LINDAXA:
La toţi pacienţii trataţi cu Lindaxa trebuie supravegheate atent tensiunea arterială şi frecvenţa cardiacă, sibutramina determinând creşteri relevante clinic ale tensiunii arteriale la unii pacienţi. În primele 3 luni de tratament, aceşti parametri trebuie verificaţi la fiecare 2 săptămâni; între luna a 4 a şi a 6 a, parametrii trebuie verificaţi lunar şi apoi regulat la un interval de 3 luni, maxim. Tratamentul trebuie întrerupt dacă la două vizite consecutive s-a detectat o creştere a valorilor frecvenţei cardiace de ≥10 bătăi/min sau a tensiunii arteriale sistolice/diastolice de ≥ 10 mmHg. În cazul pacienţilor cu hipertensiune arterială în antecedente, controlată corespunzător, tratamentul trebuie întrerupt dacă valorile tensiunii arteriale depăşesc 145/90 mmHg la două determinări consecutive.
Tensiunea arterială trebuie monitorizată cu atenţie la pacienţii cu apnee respiratorie în timpul somnului.
- Chiar dacă sibutramina nu a fost iniţial asociată cu hipertensiunea pulmonară primară, este important, în perspectiva atenţionărilor generale pentru medicamentele utilizate în tratamentul obezităţii, să se monitorizeze simptome cum ar fi dispneea progresivă (senzaţie de lipsă de aer), dureri la nivelul toracelui anterior (dureri în piept) şi edemele (umflarea) gleznelor. Dacă apar astfel de simptome adresaţi-vă imediat medicului.
- Lindaxa trebuie administrat cu precauţie pacienţilor cu epilepsie.
- S-a observat o creştere a concentraţiilor de sibutramină la pacienţii cu insuficienţă hepatică uşoară până la moderată. Chiar dacă nu au fost raportate reacţii adverse, Lindaxa trebuie administrat cu precauţie acestor pacienţi.
- Chiar dacă numai metaboliţii inactivi sunt excretaţi renal, Lindaxa trebuie utilizat cu precauţie la pacienţii cu insuficienţă renală uşoară sau moderată.
- Lindaxa trebuie administrat cu precauţie pacienţilor cu istoric familial de ticuri verbale şi motorii.
- Există posibilitatea apariţiei dependenţei în cazul administrării concomitente cu medicamente cu acţiune asupra SNC (sistem nervos central). Totuşi, datele clinice disponibile nu au pus în evidenţă apariţia dependenţei la sibutramină.
- Există preocupări generale privind unele medicamente indicate în tratamentul obezităţii ca fiind asociate cu un risc crescut în apariţia valvulopatiilor. Totuşi, datele clinice nu evidenţiază o creştere a incidenţei valvulopatiilor în cazul utilizării sibutraminei.
- Tratmentul cu Lindaxa este contraindicat la pacienţii cu antecedente de disfuncţii majore în obiceiurile alimentare în antecedente, cum ar fi anorexia nervoasă şi bulimia nervoasă. Nu sunt date disponibile privind administrarea sibutraminei pacienţilor cu tulburări complusive ale comportamentului alimentar.
- Sibutramina trebuie administrată cu precauţie pacienţilor cu galucom cu unghi deschis şi celor care au risc crescut de creştere a presiunii intraoculare, de exemplu antecedente heredo-colaterale pozitive.
- Similar altor agenţi care inhibă recaptarea serotoninei, există posibilitatea creşterii riscului de sângerare la pacienţii care iau sibutramină. De aceea, sibutramina trebuie utilizată cu precauţie la pacienţii predispuşi la sângerare şi la cei care iau concomitent medicamente cunoscute ca având efect asupra hemostazei sau trombocitelor.
- Rareori au fost descrise cazuri de depresie, tentative de suicid sau chiar suicid, printre pacienţii trataţi cu sibutramină. De aceea este necesară o monitorizare atentă a pacienţilor care au avut depresie în antecedente Dacă apar simptome specifice depresiei în timpul tratamentului cu sibutramină, trebuie luată în considerare întreruperea tratamentului cu sibutramină şi începerea unui tratament adecvat.

Utilizarea altor medicamente
Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

În cazul administrării concomitente a medicamentelor utilizate în tratamentul infecţiilor fungice indiferent de forma farmaceutică (ketoconazol, itraconazol), a medicamentelor utilizate în tratamentul infecţiilor (eritromicină, claritromicină, troleandomicină) şi a medicamentelor utilizate de exemplu la transplantul de organe pentru a diminua reacţiile imune (ciclosporină), degradarea sibutraminei în organism şi eliminarea ei pot fi încetinite şi prin aceasta, efectul ei, cât şi reacţiile adverse pot fi intensificate.

Accelerarea eliminării sibutraminei şi prin aceasta, reducerea efectului său, au fost raportate în cazul administrării concomitente cu medicamente utilizate în tratamentul tuberculozei (rifampicină), tratamentul epilepsiei (fenitoină, carbamazepină sau fenobarbital), tratamentul reacţiilor inflamatorii (dexametazonă).

Interacţiuni importante pot apare în urma administrării concomitente a sibutraminei cu medicamente care cresc nivelul serotoninei în sânge (substanţe care există în mod normal în organism şi participă la activitatea sistemului nervos). Acest fenomen poartă numele de sindrom serotoninergic (şi se manifestă prin tremor, creşterea presiunii arteriale, accelerarea frecvenţei cardiace, confuzie şi pierderea conştienţei). Rareori acest sindrom a fost raportat în conexiune cu administrarea concomitentă de medicamente antidepresive din clasa inhibitorilor selectivi ai recaptării serotoninei (SSRI – substanţe care cresc concentraţia de serotonină în sânge) împreună cu medicamente folosite în tratamentul migrenei (cum ar fi sumatriptan, dihidroergotamină) sau în conexiune cu opiacee (agenţi puternici pentru combaterea durerii – pentazocină, petidină, fentanil, dextrometorfan).

Administrarea concomitentă a Lindaxa cu medicamente care pot creşte tensiunea arterială sau frecvenţa cardiacă (de exemplu agenţi simpatomimetici) nu a fost subiectul unor studii sistematice. Medicamentele de acest fel includ unele produse împotriva tusei, răcelii şi alergiilor (de exemplu efedrină, pseudoefedrină) şi unele medicamente care reduc congestia (de exemplu xylometazolină). Pacienţii care utilizează aceste medicamente pot primi tratament cu Lindaxa, dar doar cu prudenţă.

Efectul contraceptivelor orale nu este influenţat de Lindaxa.
Dacă este indicat, tratamentului cu inhibitori de monoaminooxidază (pentru tratamentul depresiei) trebuie iniţiat numai după două săptămâni de la întreruperea tratamentului cu sibutramină


Folosirea Lindaxa cu alimente şi băuturi
Medicamentul se poate administra indiferent de programul meselor.
Consumul de băuturi alcoolice nu este compatibil cu dieta recomandată în tratamentul obezităţii.

Sarcina şi alăptarea
Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.
Medicamentul nu trebuie administrat pe parcursul sarcinii şi alăptării.
Pacientele aflate în perioada fertilă trebuie să utilizeze metode contraceptive adecvate în timpul tratamentului cu Lindaxa.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Acest medicament poate să scadă capacitatea de a conduce vehicule, de a folosi utilaje sau de a lucra în condiţii periculoase. Aceste activităţi pot fi efectuate doar în urma unui consimţământ explicit din partea medicului.

Informaţii importante privind unele componente ale Lindaxa
Lindaxa conţine lactoză. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat ca aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.
__________________
MASURATORI 18.06.2012 | 02.07.2012 | 24.07.2012
bust - 89.8 cm | 89.9 cm | 89 cm
brat - 30.8 cm | 30.8 cm | 30 cm
fund - 97 cm | 94.5 cm | 94.5 cm
talie - 71.5 cm | 68.5 cm | 68.5 cm
coapsa - 58.3 cm | 57 cm | 57 cm


Noi nu slabim, noi ne schimbam stilul de viata!





* JURNAL SLABUTA
Jurnalul meu personal, experiente diete, sfaturi alimentatie, stil de viata sanatos, etc.

* SLABUTA.RO
Site-ul meu personal, retete dietetice, noutati Slabute, stiri si sfaturi alimentatie, stil de viata sanatos, etc.

* CALCULATOR NUTRITIONAL
Unealta ideala pentru a intelege, monitoriza si a jurnaliza atat ceea ce mananci cat si activitatile tale fizice

* SLABUTE TV
Televiziunea slabutelor

** Cum sa ma integrez in comunitate, cum sa devin o "Slabuta"?
** Regulamentul comunitatii
Răspuns cu citat