View Single Post
  #3 (permalink)  
Vechi 29 mar 2011, 20:47:40
Alexandra Andreea's Avatar
Alexandra Andreea Alexandra Andreea este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechimeSlăbuţa cu vechime
Merite:
 
Data înregistrării: 06 feb 2011
Locaţie: Galati, Romania
Vârsta: 32
Dieta: In cautarea echilibrului! (Montignac personalizat)
Date: 170cm, 57kg
Mesaje: 2.637
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Implicit Re: Ziarul slabutelor informate ( dieta, alimentatie, sport si nu numai)

M-am gadit ( la cererea unor slabutze) ca primul articol sa fie urmatorul:

EFECTELE COMBINATIILOR ALIMENTARE

Zilnic, corpul isi creeaza toxemia in doua moduri : prin procesul normal metabolic si prin reziduurile mancarurilor, care nu au fost suficient utilizate.
Cand cantitatea de reziduuri toxice retinute de organism este mai mare decat cea eliminata, apare o depunere a excesului, care se transforma in supragreutate.
Aceste toxine au o natura acida si, deoarece duc la cresterea aciditatii in corp, organismul va retine apa pentru a o neutraliza (aciditatea), adaugand corpului mai multa greutate.

* Ingerarea unei proteine

De exemplu: ingerarea unui piept de pui facut pe gratar
Proteina odata ajunsa in stomac, are nevoie de suc acid pentru a fi digerata! Astfel ea va fi transformata in aminoacizi, pe care corpul ii va folosi pentru diferite reactii!
Daca ingerati 2 proteine diferite ( de ex: carne+ou/branza), stomacul va incerca sa le digere pe amandoua in acelasi timp, dar nu o va face cum trebuie, deoarece fiecare proteina in parte are nevoie de un grad de aciditate! Astfel, stomacul va secreta 2 acizi diferiti, care se vor "extermina" unul pe celalalt, lasand mancarea nedigerata in totalitate!
Ce se intampla cu mancarea nedigerata?? Organismul o transporta in colon, incearca in continuare sa o descompuna, foloseste foarte multa energie, si in acelasi timp mancarea putrezeste! De la aceasta putrefactie, toxinele se duc in organism, si noi ne imbolnavim! Dar, deoarecere organismul va incerca sa o elimine, va va consuma si mai multa energie! De aceea dupa ce mancam ne plangem ca ne-a cazut greu la stomac, sau dorim asa de-odata un somn de zile mari!!!

*Ingerarea unei glucide

De exemplu : o felie de paine mancata singura, fara alt adaos.
Painea este o glucida al carei amidon este transformat in glucoza si trece direct in sange.
In acest caz, organismul se afla subit in hiperglicemie (creste procentul de zahar in sange) si pancreasul secreta insulina.
Secretia de insulina a pancreasului are 2 obiective :

1. Sa fixeze glucoza in tesuturi – pentru a constitui o rezerva de energie pe termen scurt, pentru nevoile imediate ale corpului (glicogen) sau pentru a constitui un stoc pe termen lung, ca rezerva de grasime;
2. Sa scada procentul de zahar din sange (vezi hipoglicemia).

*Ingerarea unei glucide si a unei lipide

De exemplu : o felie de paine cu unt.
Si in aceasta situatie, procesul metabolic care se desfasoara este asemanator cu cel intalnit la ingerarea glucidelor; diferenta fundamentala este aceea ca lipidele se regasesc in sange transformate in acid gras.

• Daca pancreasul functioneaza normal, atunci doza de insulina este in raport cu cantitatea de glucoza ce trebuie prelucrata;

• Daca pancreasul are o functionare defectuoasa, atunci cantitatea de insulina secretata este mai mare decat cea necesara pentru prelucrarea glucozei, iar o parte din energia lipidei (care, in mod normal, ar fi evacuata) va fi stocata anormal, ca rezerva de grasime;

*Ingerarea lipidelor

Metabolismul unei singure lipide nu are nici un efect glicemic, de aceea, in acest caz, nu are loc nici un fel de eliberare de glucoza in sange. Rezulta ca pancreasul nu secreta insulina, iar in absenta insulinei nu exista stocare de energie.
Aceasta nu inseamna ca lipidele nu folosesc organismului la nimic; in cursul digestiei, organismul ia din alimentul in cauza toate substantele care sunt necesare metabolismului sau energetic si in special vitaminele, acizii grasi esentiali si sarurile minerale.

* Ingerarea unei proteine si a unei glucide

Sa luam un exemplu : friptura cu cartofi.

Ajungand in stomac sunt necesare sucuri gastrice care sa le digere. Carnea se digera in sucuri acide – ca, de altfel, si celelalte proteine. Cartoful se digera in sucuri alcaline – ca, de altfel, si fasolea, mazarea, orezul etc.
Cele doua tipuri de sucuri se neutralizeaza. Stomacul disperat, va incerca din nou sa le digere, printr-o noua secretare de sucuri gastrice, care insa, la randul lor, se neutralizeaza lasand mancarea tot nedigerata. Pana la noua secretie apar arsuri (stomacale), dar la sfarsit, mancarea care a fost digerata corect este inlaturata din stomac prin actiunea peristaltica a intestinelor. In acest timp, proteinele au putrezit, iar carbohidratii au fermentat. Putrefactia si fermentatia sunt doua procese de pe urma carora corpul nostru nu beneficiaza sub nici un chip. Nutrientii afectati de catre cele doua forme nu pot fi incorporati intr-o structura celulara sanatoasa, iar mancarurile alterate genereaza acizi toxici in corpul nostru. Apoi, se recurge la o gama intreaga de medicamente. De fapt, suntem singura specie de pe pamant care, dupa ce a mancat, trebuie sa ia medicamente pentru a misca mancarea prin tubul digestiv. Mancarea care sta in stomac se altereaza, iar substantele nutritive se pierd. Si totul cu o enorma cheltuiala de energie ! Apoi, aceasta mancare alterata ajunge in intestine. Imaginati – va 10-14 m de intestine avand de luptat cu mancarea alterata… Nu e de mirare ca suntem obositi dupa o masa grea !
Aceasta mancare sta in stomac timp de 8 ore, iar in intestine intre 20 si 40 de ore. Daca este corect combinata, ea va fi integral descompusa, absorbita si folosita de organism. La combinarea incorecta a mancarurilor apare fermentatia pe tractul digestiv si degaja alcool, cu aceleasi consecinte pentru ficat ca si consumul direct al alcoolului.

Principiile corecte ale combinarii alimentelor constau in :

• A nu dori sa pierdem inutil energie.
• A nu dori ca mancarea sa stea in stomacul nostru 8 ore si sa se altereze, apoi sa treaca si sa ramana in intestine peste 20 de ore.

• A dori ca alimentul sa stea 3 ore in stomacul nostru fara sa putrezeasca, sa fermenteze fara gaze, arsuri, indigestie acida sau medicatie.
• A dori ca mancarea sa treaca repede si eficient prin intestine.
Pentru a obtine toate acestea, trebuie sa mancam un singur tip de mancare concentrata la o masa.
( mancare concentrata= tot ce nu este leguma sau fruct)

Exemplul 1 :

Daca mancati carne, aveti voie sa o mancati cu salata, si nu cu cartofi, orez, macaroane, branza, paine.
• Puteti sa combinati carnea cu : fasole verde, rosii, spanac, vinete, telina, conopida, dovlecei.

Vegetalele se digera in orice fel de sucuri, acide sau alcaline. Daca gatiti vegetale pentru a le manca langa o friptura la gratar, faceti si o salata de cruditati.

Exemplul 2 :

Mancati cartofi fierti cu unt, asortati cu dovlecei, fasole verde, dar si salata.

Ca regula, retineti :

Puteti manca alimente gatite bogate in amidon (cartofi, orez, fasole verde, paste, vinete, usturoi), dar trebuie sa mancati si o salata de cruditati.
Daca doriti sa mancati branza cu salata, nu folositi paine !

sursa: cartea "Dieta Vietii",
Daniel Menrath
Alexandra Andreea, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Foarte activ, este de 2266 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1749 kcal/zi. Pentru a slăbi 3 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1492 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat