View Single Post
  #3 (permalink)  
Vechi 21 ian 2010, 16:05:17
mishutza's Avatar
mishutza mishutza este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cunoscătorSlăbuţa cunoscător
Merite:
SUNT RESPONSABIL Locul 1 la concurs  
Data înregistrării: 26 apr 2009
Locaţie: Arad, Romania
Dieta: cu buruieni :)
Date: 160cm, 86.5kg
Mesaje: 5.193
Aprecieri acordate: 1
Am fost apreciat(a) de 23 ori in 12 mesaje
Implicit Re: Ce ar trebui sa manance un copil intre 1-7 ani?

Mihaela,eu nu am copii,dar am experienta cresterii copiilor altora.Niste copii care m-au uimit extrem de tare in felul cum mancau.Niste copii care nu mancau dulciuri,poate odata pe saptamana.Copii carora le spuneam daca vor o bucata de cioco si ei imi spuneau ca mai bine un iaurt,sau un fruct.
Primeau in fiecare zi de acasa un sanwich,facut cu o bucata de salam(eu la copii mei nu le-as da salam de exemplu) o felie de branza,nici intr-un caz branza aia feliata de nu trebuie sa stea in frigider si o felie de salata.Un fruct si o sticla de suc de mere.
La pranz mancau acasa totdeauna gatit de mine.Ce mancam si eu.Fara ulei,gatit in fiecare zi proaspat,multe legume in primul rand.Daca faceau mofturi exista alternativa sandwischului.
Dimineata mancau corn flakes,musli cu lapte.Si un iaurtel de baut cu fructe.Eu nici asta nu as da copiilor mei.Dar sa nu fim prea drastici.
Iar seara se manca usor,de la paine cu salamuri,branzeturi si toate nebuniile la salate de tot felul.Ma refer la salate care tin de foame,nu rosii cu salata.Salata de paste,salata de pui,chestii de astea.
Pe la 4 li se facea chef de ceva bun,si atunci mancau iaurtul sau fructul.
Nu aveau voie sa manance nimic cu o o ora inainte de masa.Cand mancau ceva inainte ii cunosteam imediat.
In weekend mancau ceva dulce,cu masura.Masura lor.Era in casa un raftulet cu dulciuri,Permanent deschis pt ei dar de unde nu se serveau decat foarte rar in timpul saptamanii.
Cred ca jumatate din mancarea lor erau fructe si legume,crude sau in mancare.
Singura chesti pe care era musai sa o mancam la masa era farfuri cu legume.In rest mancau cat vroiau dar ii santajam ca se strica legumele daca le punem in frigider.
Erau copii sanatosi,cu o energie normala pentru varsta lor.Au fost raciti odata fiecare intr-un an si ceva cat am stat eu cu ei.Aveau 8 si 9 ani.Nu beau cola,fanta si alte prostii.Beau intr-adevar suc de mere,tot la cutie,sau din orice alt fruct.
Ceea ce vreau sa iti spun e ca eu cred ca,cum sunt invatati de mici asa vor face toata viata.Ne este extrem de greu la o varsta matura,cum suntem noi acum,sa ne schimbam obiceiurile alimentare.Daca de mici vor primi tampenii intre mese,dulciuri si alte prostii asa vor face mereu.
Poate ca e greu,dar nu imposibil.Fetita prietenei mele are 5 ani si merge cu mama-sa la cumparaturi.Si vede pungile de chips-uri si se opreste si spune,astea sunt nesanatoase.Poate ii e pofta,cu siguranta ii e,dar prietena mea,grasunica si ea,ramane tare pe pozitii.Ce e nesanatos e nesanatos si o face bolnava si nu poate merge la gradinita si nu o sa poata juca.Prea mult nu minte dupa parerea mea.Si sincer mai mila mi-ar fi sa imi vad copilul obez decat ca ii e pofta.Poate lui ii e pofta de vreun rahatel intr-o zi,e datoria mea de mama sa am grija ce mananca copilul meu.Si cat,pentru ca cu siguranta tot va manca dulciuri si le va sti gustul,doar suntem inconjurati de oameni care nu stiu altceva sa aduca cadouri fara o ciocolatica langa.
Dar eu cred ca daca de cand e nascut ai grija ce mananca copilul tau,cat mananca si ii explici in permanenta de ce iei unele decizii pentru el se poate creste un adult sanatos cu obiciuri de masa sanatoase.
mishutza, pentru a configura şi afişa ticker-ul tău, urmează paşii din noua secţiune tickere.
mishutza, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2320 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1803 kcal/zi. Pentru a slăbi 5 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1029 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat