View Single Post
  #3 (permalink)  
Vechi 19 mai 2009, 20:29:25
Roxana's Avatar
Roxana Roxana este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechimeSlăbuţa cu vechime
Merite:
 
Data înregistrării: 22 feb 2009
Locaţie: Göteborg, Suedia
Vârsta: 35
Dieta: personala
Date: 166cm, 74kg
Mesaje: 1.273
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) o data intr-un mesaj
Implicit Alimentele si beneficiile lor secrete!

Alimentele si beneficiile lor secrete!

Eh, uite ca si alimentele au secrete, mai ales fructele si legumele. Sunt cele mai secretoase cand vine vorba de beneficiile pe care ni le ofera. Dar astazi o sa le demascam si o sa aflam 10 secrete despre alimente pe care nu le stiai!

1. Marul si kilogramele

Stiti vorba aia: "an apple a day keeps the doctor away" (un mar pe zi tine doctorul la distanta)? Se pare ca un singur mar pe zi te poate ajuta sa slabesti. De ce? Pentru ca este bogat in pectina, o fibra ce te ajuta sa te simti satula pentru mai mult timp.

2. Porumbul si parul

Bogat in biotina, porumbul stimuleaza productia de keratina, o componenta importanta a firului de par. Deci... te ajuta sa ai un par mai frumos si mai sanatos.

Oreganoul si infectiile

O veste buna pentru mine si pentru toti ce care prefera acest condiment in paste sau salate! Se pare ca acest condiment are proprietati antibacteriene (contine estragole) si poate reduce infectiile bacteriene.

4. Pepenele rosu si energia

Pepenele rosu iti aduce un boom de energie. De ce? Pentru ca este bogat in vitamina B6, un energizant natural. Asa ca... arunca RedBull-ul la gunoi si pune mana pe o felie de pepene!

5. Avocadoul si pofta

Pe langa faptul ca este plin de grasimi "bune", avocado-ul contine si Omega-9, o grasime sanatoasa care te poate ajuta sa lupti impotriva poftelor.
6. Pruna si varicele

Daca inca nu te-ai imprietenit cu pruna, e timpul sa o faci! De ce? Pai... o data cu varsta, inevitabil apar varicele si vasele de sange sparte. Prunele te ajuta sa scapi de ele datorita continutului de trombina, care ajuta la coagularea sangelui.

7. Broccoli si cancerul

Cu ajutorul consumului de broccoli poti reduce riscul de aparitie al cancerului la san! N-am spus destul? Aceasta leguma contine indole-3-carbinol, o substanta ce distruge celulele precancerose.
8. Arpagicul si tensiunea

Arpagicul contine polisulfide care ajuta la reducerea tensiunii, relaxarea arterelor si la o mai buna circulatie a sangelui.


9. Carnea de vita si migrenele

Ei bine da! Carnea de vita te ajuta sa scapi de migrene! De ce? Datorita continutului ridicat de niacin poti spune adio migrenelor!

10. Scortisoara si zaharul

Pe locul 10, un aliment de nota 10! Minunea aceasta poate reduce zaharul din sange si mai mult, il poate mentine la un nivel normal.
Roxana, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Foarte activ, este de 2491 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1974 kcal/zi. Pentru a slăbi 2 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1975 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat