View Single Post
  #3 (permalink)  
Vechi 11 feb 2010, 16:06:14
anes's Avatar
anes anes este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cunoscătorSlăbuţa cunoscător
Merite:
Locul 1 la concurs  
Data înregistrării: 05 feb 2010
Locaţie: Timisoara, Romania
Vârsta: 55
Date: 174cm, 91.5kg
Mesaje: 8.564
Aprecieri acordate: 386
Am fost apreciat(a) de 1.834 ori in 505 mesaje
Implicit re: Anes-Jurnalul unei foste fumatoare

a inceput numaram orele fara tigara ajunsesem pana pe la 350 de ore, calculam cat de multi bani economisem, m-am apucat de gimnastica, hotarasem ca eu voi fi una dintre cele care au renuntat la fumat si nu se ingrasa.
Cafeaua de dimineata o beam alaturi de tot felul de siteuri in care se spune ce dependenta poate aduce nicotina si eram foarte mandra de mine. Imi crestea inima cand mai socam pe inca cineva : „serios?! Tu te-ai lasta de fumat?!!?!? Nu se poate, nu pot sa cred!”. Am tinut-o asa cu hotararea, iar noapte de noapte, pe la 22.30 aveam un chef de ceva bun si (culmea!) intotdeauna gaseam: ba o ciocolata de-a copiilor (buna scuza asta ), ba o budinca ce sa bate in 3 minute, sau gaseam cereale de-alea cu multi fulgi de ciocolata. Ehehe si nu ma limitam la un bol de cereale, bagam 2 ca aveam o scuza, doar toata lumea cine se lasa de fumat se ingrasa! Si ma opream des la cofetarie, si la turcu dupa baclava si mai stiu eu ce inventam. Toate astea insotite de o constipatie cum nu mai suferisem. Incepeau sa-mi iasa toxinele pe fata, nu avea efect nimic din toate trucurile ce le stiam, la medicamente nu am vrut sa apelez. Incercasem eu mierea cu apa pe stomacul gol, n-a mers. Pana mi-a venit ideea sa indulcesc cafeaua cu miere …. Asta a fost, s-a rezolvat problema mea.
Astfel am intrat in luna decembrie si m-am facut o gospodina desavarsita: am pregatit impreuna cu copiii, o multime de prajiturele, torturi si dulciuri specifice sarbatorilor de iarna. Si se apropia craciunul si toti blugii tipau pe mine, ma taiau in talie (halal talie! ), se rupsesera nasturii de pe toti, pana intr-o zi cand m-am oprit si a trebuit sa-mi iau ceva de imbracat. Acum, ca aveam blugi noi, incapeau in ei si prajiturile ce le faceam cu atata migala si tragere de inima. Ah uitasem sa zic, aveam obiceiul sa ma cantaresc cam la 2-3 zile, odata cu renuntatul la tigari am renuntat si la acest superbun obicei. Asa ca de revelion cand a trebuit sa ma imbrac, cu stupoare am constatat ca nu imi vin pantalonii. norocul ca s-au inventat bluzele luuuuungi si laaaaaaargi … si n-a vazut nimeni
A trecut si revelionul si Sf. Ion si pe la mijlocul lunii ianuarie m-am cantarit. Era sa fac un soc 92 de kg!!!!!!!!!!!!!!
anes, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2434 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1917 kcal/zi. Pentru a slăbi 4 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1401 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]