View Single Post
  #3 (permalink)  
Vechi 15 feb 2010, 17:01:36
mvthebest's Avatar
mvthebest mvthebest este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţă ModelSlăbuţă Model
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 24 aug 2009
Locaţie: -, Romania
Vârsta: 32
Date: 165cm, 71kg
Mesaje: 13.622
Aprecieri acordate: 9
Am fost apreciat(a) de 59 ori in 49 mesaje
Implicit Re: Cum iti dai seama daca pisica e insarcinata sau gestanta?

Dacă pisica ta a intrat în călduri şi înainte să-i dai anticoncepţionale, s-a întâlnit cu un motan, e foarte posibil ca felina să fie deja însărcinată! O pisică însărcinată e capricioasă atât fizic dar mai ales psihic. Schimbările sale de comportament sunt mai vizibile după ce sarcina are 3 săptămâni. Perioada de gestaţie la pisici variază între 60 şi 67 de zile.
Nu mai e în călduri! E lesne de înţeles de ce! Dacă într-un interval de 10 până la 14 zile pisica ta a dat semne că e în călduri şi dintr-o dată nu mai simte nevoia interacţiunii cu un motan, e foarte posibil să fie gestantă.
Sfârcuri umflate şi roşii! E primul semn vizibil care-ţi confirmă dacă pisica a rămas însărcinată sau ba. Dacă sfârcurile i se umflă şi se înroşesc, e clar: va avea puiuţi. Înainte cu o zi înainte de a naşte se pot observa scurgeri de lapte din sfârcuri.

Apetit crescut! Ca orice femelă gestantă şi pisica va dori să mănânce mai mult, cu mai multă poftă şi cam orice prinde. Să nu uităm că mănâncă pentru mai multe pisicuţe.

Stare de vomă şi burtă mare! În săptămâna a 5-a burtica pisicii devine dintr-o dată mai mare şi va continua să se mărească până în ultima săptămână de sarcină. E foarte posibil să vomite dimineaţa. Trece prin aşa numitele "greţuri de dimineaţă" pe care le condamnă şi femeile însărcinate. Nu e cazul să te îngrijorezi, însă dacă vomită prea des, adresează-te unui medic veterinar.

Va cere mai multă atenţie! Asemenea unei viitoare mămici grijulii, şi pisica va cere atenţie sporită. Va trebui să o mângâi mai des, să te joci cu ea şi să-i arăţi că o iubeşti.

Culcuşul! Când simte că se apropie sorocul, pisica va căuta un loc retras şi comod unde să aducă pe lume puişorii. Pune-i la dispoziţie un culcuş comod, ferit de agitaţia casei sau de lumina directă a soarelui. Cât mai retras, cu atât mai bine.
mvthebest, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Sedentar, este de 2214 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1697 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat