View Single Post
  #31 (permalink)  
Vechi 16 apr 2009, 14:35:57
Slabuta's Avatar
Slabuta / Marina Capațîna Slabuta este deconectat
(meniuri, evolutie)
Co-Fondator
Merite:
SUNT RESPONSABIL SUNT RESPONSABIL, DONEZ  
Data înregistrării: 24 ian 2009
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 40
Dieta: incarcatura glicemica, hipocalorica
Date: 167cm, 66.1kg
Mesaje: 23.847
Aprecieri acordate: 12
Am fost apreciat(a) de 187 ori in 114 mesaje
Implicit

Citat:
Anterior postat de babi Vezi mesajul
Buna ziua fetelor.

Aseara mi-am facut un mic plan al viitoarelor bucate pe care le voi pune pe masa de Pasti. Voi avea musafiri, parintii mei, socrii si niste prieteni apropiati, care au copii mici.

Sa va spun cum as vrea sa fac si poate va dau idei pentru masa voastra, astept si comentarii de la voi, inca nu e tarziu sa fac schimbari in meniu.


La capitolul aperitive voi servi asa:
- vreau sa pun pe un platou mare diverse feluri de mezeluri (cumparate din comert): feliute frumos aranjate de Sunca, Muschi, Salam, etc.
- un platou cu cascaval, branzeturi, cu niste fire de ceapa pe mijloc.
- un platou cu legume: rosii, castraveti, ridichi.
- si vreau sa fac niste Vinete cu cascaval (reteta noua, prima data o voi incerca de Pasti) si niste salate pe care le fac in fiecare an.

Pentru Vinete cu cascaval:

Ingrediente pentru 12 portii:
  • 1.600 kg vinete
  • 12 rosii
  • 120 ml ulei de masline
  • 120 g cascaval
  • 80 g pesmet
  • patrunjel verde
  • 200 ml vin alb
  • sare
Preparare:
  1. Se curata vinetele de coaja si se taie felii subtiri. Se curata rosiile de pielita si setaie si ele felii subtiri. Se aseaza legumele intr-un vas adanc, se toarna peste ele vin, putina sare si se lasa pe foc mic, sa clocoteasca pentru a se inmuia.
  2. Se unge o forma Yena cu putin ulei, se tapeteaza cu pesmet, apoi se aseaza, alternativ, un strat de vinete inabusite, un strat de rosii, iar intre ele cascaval ras. Se stropeste pe deasupra cu uleiul ramas dupa ungerea formei si se introduce la cuptor, in bain-marie, pana se rumeneste deasupra.
  3. Se serveste calda cu verdeata deasupra.
La salate vreau sa fac: Salata de ton, salata de legume de sezon, salata de boeuf.

Friptura de miel si drobul le voi cumpara din comert. Noi nu prea mancam carne de miel.
Voi face Friptura de porc la cuptor. Voi servi cu diverse legume la cuptor.

De asemenea vreau sa fac ardei umpluti cu ciuperci.

Ardei umpluti cu ciuperci

Ingrediente pentru 6 portii:
  • 12 ardei grasi
  • 300 g ciuperci
  • 90 g orez
  • 60 g unt
  • 30 ml ulei
  • 60 g ceapa
  • 90 ml sos de rosii
  • verdeata
  • sare
Preparare:
  1. Se spala ardeii, se taie o fasie pe lungime si se scot semintele.
  2. Se curata ciupercile, se spala bine, se taie marunt si se inabusa in ulei.
  3. Separat, se toaca ceapa marunt si se fierbe in putina apa, care la sfarsit se scurge si se arunca, iar ceapa se amesteca cu ciupercile si cu orezul fiert si el separat.
  4. Se sareaza dupa gust, se amesteca bine si, aceasta compozitie, se umplu ardeii. Se pun intr-o cratita, deasupra se taorna sos derosii si unt.
  5. Se acopera cratita si se introduce la cuptor 40 de minute. Se servesc calzi, presarati cu verdeata tocata.
La capitolul dulciuri:
Bineinteles cozonac, il face mama. Vine cu el gata.

Iar eu voi face o salata de fructe si niste prajituri pentru cei mici, bineinteles nu dietetice.

Salata de fructe

Ingrediente pentru 4 portii:
  • 200 g portocale
  • 120 g grepfruit
  • 40 g lamai
  • 120 g mandarine
  • 200 g mere
  • 80 g pere
  • 120 g banane
  • 40 g stafide
  • 40 g nuci
  • 4 lingurite miere
  • 100 g frisca
Preparare:
  1. Se curata fructele de coaja si se taie cubulete. Stafidele se spala si apoi se hidrateaza in putina apa 20 minute.
  2. Miezul de nuca se taie felii.
  3. Se aseaza toate fructele astfel pregatite intr-un castron si se amesteca. Se adauga stafidele scurse, 4 lingurite de miere.
  4. Se mai pot adauga 2-3 picaturi de sampanie sau coniac. Se pune la rece si se serveste cu frisca. Ma voi relaxa cu aceasta salata.
Cam asa va fi masa mea de Pasti. Bineinteles si oua vopsite, mi-am cumparat vopsea: rosu, portocaliu, albastru si verde.

Babi, multumesc frumos pentru masa ta de Pasti, prezentata in detaliu.
Eu o sa fac aceasta salata de fructe, imi place compozitia ei.

Eu voi cumpara cozonac si mielul gatit din comert, restul fac in casa. Vreau niste sarmale, nu am mai mancat demult si daca tot am ocazia sa dau buzna in mancare macar sa o fac in cea de care imi este pofta. Eu de obicei fac foarte multe salate, postez azi si retetele mele. M-am gandit in mare cam cum as vrea sa fac masa. Multe salate, niste aperitive (paine prajita unsa cu putin untic si deasupra cu niste icre, sau sprote, etc.) ma mai gandesc...
Voi anunta pe masura ce imi mai vin idei.
__________________
MASURATORI 18.06.2012 | 02.07.2012 | 24.07.2012
bust - 89.8 cm | 89.9 cm | 89 cm
brat - 30.8 cm | 30.8 cm | 30 cm
fund - 97 cm | 94.5 cm | 94.5 cm
talie - 71.5 cm | 68.5 cm | 68.5 cm
coapsa - 58.3 cm | 57 cm | 57 cm


Noi nu slabim, noi ne schimbam stilul de viata!





* JURNAL SLABUTA
Jurnalul meu personal, experiente diete, sfaturi alimentatie, stil de viata sanatos, etc.

* SLABUTA.RO
Site-ul meu personal, retete dietetice, noutati Slabute, stiri si sfaturi alimentatie, stil de viata sanatos, etc.

* CALCULATOR NUTRITIONAL
Unealta ideala pentru a intelege, monitoriza si a jurnaliza atat ceea ce mananci cat si activitatile tale fizice

* SLABUTE TV
Televiziunea slabutelor

** Cum sa ma integrez in comunitate, cum sa devin o "Slabuta"?
** Regulamentul comunitatii
Răspuns cu citat