View Single Post
  #39 (permalink)  
Vechi 03 nov 2012, 12:53:35
CrisetenO's Avatar
CrisetenO CrisetenO este deconectat
(meniuri, evolutie)
Sunt una dintre slăbuţe!Sunt una dintre slăbuţe!
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 16 sep 2010
Locaţie: Darmstadt, Germania
Vârsta: 38
Date: 161.5cm, 54.0kg
Mesaje: 876
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 45 ori in 26 mesaje
Implicit Re: Jurnal Binge Eating (catubrrr)

Buna, Catubrr,

Ma numesc Cristina; am facut o pauza de pe forum dar inainte postam mai regulat, mai ales la forumul de anorexie (am avut o problema acum cativa ani, cand am slabit). Si eu am avut un scurt episod prin binge-eating, mai ales mancand in picioare, la bucatarie (imi era rusine sa mananc cu altii de fata).

Uite ce iti propun eu. NU te apuca de Monti sau de vreo dieta care iti permite sa mananci cat vrei (din diverse alimente). Din cate stiu eu, chiar si M. Montignac spunea ca marimea portiilor conteaza, si deci daca tu ai tendinte spre binge-eating NU e bine sa te apuci de asa ceva. De exemplu: Monti te lasa sa mananci paine Monti (goala); dar daca te apuci si mananci o paine intreaga, nu te salveaza de la ingrasare!

Pe de alta parte, nu merg la tine nici dietele foarte restrictive, pentru ca de fapt incurajeaza episoadele de binging. Iarta-ma ca nu am citit pagina cu pagina ce ai scris aici (inca): pot sa te rog sa imi spui care e situatia ta familiala, cine gateste, cu ce te ocupi, ce program ai, si asa mai departe?

Daca mananci foarte mult, vindecarea e ACTIVITATEA (fizica, daca se poate). Important e, atunci cand iti vine sa mananci frigiderul, sa iti faci disciplina sa iti arunci o haina pe tine si sa iti iei talpasita la o plimbare lunga, de vreo 2-3 ore (merge si ceva mai putin la inceput). Scapa de orice mancare cu fainoase si cu ciocolata din casa. Ciocolata e ca un drog: se poate scapa de ea dupa 1-2 sapt. in care nu mananci deloc. Incetul cu incetul n-are sa-ti mai placa asa de mult sa o mananci, oricum. In schimb, umple-ti casa cu chestii in gen morcovi, castraveti, salata, iaurt, branza (semi-degresata), pastai verzi: adica mancare pe care o mananci greu neprocesata, si pe care chiar daca o mananci in cantitati industriale, nu-i nimic (ma rog, de la prea multi morcovi ai nas de Rudolph).

Cauta-ti o ocupatie care sa-ti ia timp. Lucrul manual e foarte bun: calcatul, spalatul vaselor, curatatul in casa merg toate; brodatul, impletitul tot asa. Pune-ti mereu muzica lenta (foarte lenta): asta te linisteste un pic. Si cauta sa mergi la biserica si sa te rogi mult. Fie ca esti "dusa la biserica", fie ca nu, biserica e de obicei un sprijin foarte de nadejde. Important e sa te simti tu in putere sa te distragi de la obiceiul de binging, chiar daca nu poti sa te lepezi de el complet. Iar Dumnezeu te ajuta daca iti dai si tu straduinta.

Te pup cu mult drag, mult curaj!

Cristina
__________________
Reteta mea preferata din post: http://concurs.slabute.ro/reteta-pre...CrisetenO.html

Jurnalul meu: E greu sa te opresti din slabit... http://forum.slabute.ro/jurnale-slab...teno-6331.html
CrisetenO, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 1862 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1345 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat
Urmatorii 2 membri au apreciat mesajul lui CrisetenO:
coana mare (22 ian 2013), LOREDANA99 (22 ian 2013)