View Single Post
  #4 (permalink)  
Vechi 06 mai 2012, 09:47:17
eva 9's Avatar
eva 9 eva 9 este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechimeSlăbuţa cu vechime
Merite:
 
Data înregistrării: 28 feb 2011
Locaţie: -, Romania
Date: 165cm
Mesaje: 2.621
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 8 ori in 6 mesaje
Implicit Re: 19 capcane ale slabitului

Citat:
Anterior postat de meapasarica Vezi mesajul
Te-ai hotarat sa slabesti si ai ascuns sucurile acidulate, chipsurile si ciocolata? Chiar daca esti motivat sa slabesti, exista anumite capcane in care poti cadea atunci cand vrei sa scazi in greutate

1. Mananci acelasi lucru de mai multe ori pe zi

Daca mannaci acelasi fel de mancare atat la micul dejun cat si la pranz exista un mare risc de a ajunge in stadiul in care sa ti se para plictisitor. Variaza felurile de mancare si improspateaza-le cu legume interesante si gustoase.

2. Mananci prea multa mancare semipreparata

Multe feluri de mancare inghetata contin de cele mai multe ori sare si frasime multa. E de ajuns sa mananci asa ceva o data pe saptamana, dar nu uita sa completezi cu o salata de legume.

3. Alegi suc de fructe in locul fructelor

Fructele proaspete contin mai multe vitamine si mai putin zahar ca sucul de fructe cumparat. Mai mult, senzatia de satietate e mai puternica atunci cand mananci o portocala decat atunci cand bei un pahar de suc de portocale...si asta daca nu punem in calcul si continutul ridicat de fibre continute de fructele proaspete.

4. Nu mananci peste

Pestele contine nutriente importante pentru corp, printre care si Omega 3 care ajuta la prevenirea infarctului.

5. Eviti desertul

Sari peste desert si te simti deprimat si cu pofta de dulce? Ofera-ti placerea de a gusta ceva dulce din cand in cand. Este mult mai bine sa mananci o bucatica de prajitura cateodata, decat sa te indopi cu o tableta intreaga de ciocolata atunci cand nu mai rezisti.

6. Mananci prea putina grasime

Grasimea in cantitati rezonabile este sanatoasa.

7. Bei un pahar de vin inaintea cinei

Vinul scade nivelul zaharului din sange si face sa te simti si mai infometat ca inainte.

8. Risti sa mananci portii prea mari

De cele mai multe ori, primesti la restaurant portiile de mancare prea mari sau nelimitate. Evita sa mananci atunci cand nu poti sa comanzi doar jumatate de portie deoarece e mare tentatia de a mancare totul din farfurie.

9. Mananci un pranz lichid

Bauturile si batoanele energizante sunt inlocuitori buni ai unui pranz adevarat insa nu face din asta un obicei. Mancarea este cu mult mai sanatoasa pentru corp si tine mult mai mult de foame.

10. Mananci prea mult sos langa mancare

Evita sosurile pe care nu le-ai preparat singur. Ele ascund de cele mai multe ori grasimi provenite din uleiuri, unt si faina. Alege un sos pe baza de iaurt sau otet.

11. Daca fac multa miscare, pot manca mult

Gresit! Riscul este sa nu poti compensa numarul de calorii ingerate cu cele consumate si atunci de alegi cu un surplus.

12. Bei prea putina apa

Riscul este sa confunzi setea cu pofta de dulce si sa incepi sa adaugi calorii nedorite.

13. Mananci dulciuri fara zahar.

Citeste pe ambalaj cate calorii contin acestea. Faptul ca nu contin zahar nu reprezinta o garantie a lipsei caloriilor.

14. Iti stabilesti o tinta de neatins

Nu este bine sa iti pui in cap o tinta nerealista. Bucura-te pentru fiecare suta de grame pierduta, in loc sa iti plangi de mila pentru kilogramele nepierdute.

15. Eviti untul dar nu uleiul

Din punct de vedere al numarului de calorii sunt aproape la fel cele doua, singurul avantaj al uleiului este cel de masline care este defintiv mai sanatos.

16. Mananci prea repede

Este nevoie, in medie, de aproximativ 20 de minute pentru a te simti satul. Daca mananci mai incet si mesteci mancarea cu grija vei avea timp sa remarci atunci cand esti satul.

17. Bei suc de fructe provenit din concentrate

Alege sucul de fructe a carui continut vine din fructe 100 % si nu cele care promit mai putin de jumatate suc de fructe provenit din concentrate, plus zahar plus apa.

18. Nu mai mananci snacks-uri atunci cand stai la televizor

Daca faci asta o sa te simti nemultumit si frustrat! Inlocuieste chipsurile si snacks-urile pline de grasimi si E-uri periculoase cu ceva mai sanatos: betisoare de morcovi, castraveti cu putin iaurt si chili!

19. Reduci numarul de calorii prea mult

Coprul intra in starea de infometare si efectul devine invers. In loc de a slabi corpul incepe sa puna deoparte si nu vei slabi nici un gram.
articolul este minunat!!!
toate punctele sunt importante.. insa eu am vazut preponderent ca multe fete fac greselile de la punctele : 3 (beau suc de fructe dimineata in loc sa manance fructul), 6 (se feresc de grasimi sanatoase insa nu sunt atente la grasimile ascunse si periculoase) 9, vad multe meniuri de pranz care au numai o ciorba (sub pretextul ca ciorba are ou in ea?!?!?) si bineinteles numarul 19 care nu are nevoie de nicio introducere
Greutatea este incorecta. eva 9, trebuie să completezi acest câmp pentru a vedea necesarul tău caloric zilnic. [completează].
Răspuns cu citat