View Single Post
  #4 (permalink)  
Vechi 07 mai 2012, 15:35:29
mutulica's Avatar
mutulica mutulica este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţă cunoscător, dedicatăSlăbuţă cunoscător, dedicată
Merite:
 
Data înregistrării: 17 mar 2011
Locaţie: Ankara, Turcia
Vârsta: 38
Dieta: alimentatie sanatoasa+sport
Date: 170cm, 82.5kg
Mesaje: 13.059
Aprecieri acordate: 4.276
Am fost apreciat(a) de 3.645 ori in 2.761 mesaje
Implicit Re: Jurnal andruskas - slabuta in devenire

Citat:
Anterior postat de andruskas Vezi mesajul
Salutare tuturor slabutelor!

Dupa mai multe accesari, citiri de articole si subiecte pe forum si in general, frunzarit de informatii utile pentru o slabuta cu 10-15 kg in plus fata de ceea ce si-ar dori, am fost complet convinsa ca trebuie sa imi deschid un jurnal. De ce? Datorita faptului ca, in timpul acestui frunzarit, am descoperit o comunitate de fete sociabile, care se sprijina reciproc in telurile comune si mai ales, frumoase din toate punctele de vedere

Sper sa ma integrez in comunitate, sa pot oferi suport si sper ca experientele mele sa fie de folos in vreun fel. Si cred ca motivul principal pentru care m-am decis sa impartasesc cu voi o parte din viata mea, este acela ca aici este un spatiu unde pot fi complet sincera - nu trebuie sa mint in privinta numarului de kg, sa imi ascund colaceii sau nevoia uneori compulsiva de a-mi rezolva frustrarile/complexele prin mancare. Pentru ca asta cred ca este cauza nr. 1 a problemelor mele de greutate - mancatul pentru a umple un gol emotional, alegerea unei "fericiri" de moment in detrimentul celei de lunga durata. Stiu cum e sa iti placa ceea ce vezi in oglinda/poze, cunosc senzatia de multumire de sine si cu toate acestea... nu reusesc sa o aleg pana la capat.

Povestea mea sunt sigura ca nu este cu mult diferita de altele: am 27 de ani, sunt din Bucuresti si am un job de birou. Cred ca dintotdeauna am incercat sa slabesc, niciodata nu am fost multumita de greutatea mea. Nici nu am fost vreodata foarte slaba, insa la 60 de kg in urma cu cativa ani ma simteam mult mai bine decat in prezent, la aproape 70... am ajuns si la 82, iar cu o dieta de la nutritionist si cu multa munca, am reusit sa scap de mai multe kg. Mult timp m-am mentinut la 74, ca in prezent sa ajung la 69, in urma unei despartiri dupa o relatie de 4 ani si a pierderii poftei de mancare pentru o perioada de cateva saptamani.

Momentan insa, nu reusesc decat sa ma mentin (evitand dulciurile si mancand in general mai sanatos - paine neagra in loc de alba, fara prajeli si cu sport), dar deoarece vad ca nu functioneaza (de cateva saptamani nu am slabit deloc), cred ca ma voi indrepta catre dieta hipocalorica. Dieta de la nutritionist a functionat f bine in combinatie cu sportul, dar este dificil pentru mine sa respect mereu lista de cumparaturi si sa imi prepar tot ce am nevoie...

Sper sa imi fac noi prietene in aceasta calatorie catre incredere de sine si mai mult optimism as spune eu. Sunt putin confuza si descumpanita in alegerile alimentare care ma asteapta, din prisma persoanei care a avut multe incercari esuate in trecut... Plus ca teoriile de pierdere in greutate variaza atat de mult in ultima vreme, incat nu stiu care varianta este cea corecta ex.:
- ca e mai bine sa nu combini carnea cu cartofii sau ca de fapt nu are nicio importanta daca o faci;
- ca degeaba alerg 50 min si pierd 400 calorii, daca nu fac si exercitii pentru solicitarea muschilor pentru a pierde din grasime si nu din apa din corp;
- ca e bine sa bei apa in timpul mesei, inghitituri mici sau ca din contra, nu e bine si cel mai bine e sa bei apa dupa masa.
Si lista ar putea continua.
Consecventa si mai multa rezistenta cred ca mi-ar mai trebui, de asemenea si de aceea consider ca prietenia slabutelor ma va ajuta cu siguranta in scopurile pe care mi le propun.

Abia astept sa incep aceasta experienta alaturi de voi

Andreea
Buna Andreea, bine ai venit
felicitari pentru kg slabite, esti o ambitioasa si sigur o sa reusesti sa slabesti restul kg...
Bafta cu dieta hipocalorica, eu zic sa mergi pe mincatul sanatos cu 3 mese principale si 2 gustari, 2 litri de apa si numaidecit sport.
Cel mai bine e sa nu te iai dupa nimeni doar dupa propriul tau corp, el stie cel mai bine ce e bine si ce e rau pentru tine.
Nu sint bune combinatiile, deoarece ingreuneaza digestia si te fac sa te simti rau la fel si apa bauta in timpul sau imediat dupa masa, cel mai bine sa o bei 30 min. inainte sau dupa masa.
Si nu cred ca conteaza ce fel de sport faci atita timp cit lucrezi toate grupele de muschi, si sa stii ca alergatul e cel mai eficient impotriva grasimii...
Bafta la slabit

mutulica, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2386 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1869 kcal/zi. Pentru a slăbi 3 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1612 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]