View Single Post
  #4 (permalink)  
Vechi 06 ian 2014, 12:42:54
crissa08's Avatar
crissa08 crissa08 este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cunoscătorSlăbuţa cunoscător
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 29 mar 2010
Locaţie: Tg-Jiu, Romania
Vârsta: 56
Dieta: controlul portiilor
Date: 170cm, 103kg
Mesaje: 5.192
Aprecieri acordate: 194
Am fost apreciat(a) de 283 ori in 192 mesaje
Implicit Re: Jurnal Crissa08-capitolul 2

Citat:
Anterior postat de lidiuta Vezi mesajul
Crissa, ma bucur ca ai revenit in forta si ca esti pusa pe fapte mari!
Azi m-am programat la endocrinolog, pt vinerea viitoare, e o doamna doctor care vine de la Bucuresti si imi place de dansa, am vazut si un filmulet pe youtube cu un interviu cu dansa.
Am usoare emotii, legate tocmai de ce spui: sa mi se recomande doza corecta de medicament. Insa ma rog la Dumnezeu sa fie bine.
Inca nu mi-am facut analizele pt hormonii tiroidieni pt ca nu stiu exact pt ce hormoni sa fac analize, am inteles ca doctora imi recomanda exact ce analize sa fac.
In noiembrie anul trecut m-am trezit cu tensiune si puls mare, ameteli, am facut o ecografie la tiroida si mi s-a spus ca am un nodul care nu trebuie operat, cel putin deocamdata. O cunostinta a luat Eutirox si nodulul s-a dizolvat.
Cat despre dieta, de sarbatori am pus cam 4 kg, dar nu modific inca tickerul, o sa o fac saptamana viitoare.
O zi frumoasa!
Buna Lidi!
Ma bucur ca te-ai prg la endo, sigur o sa iti dea analizele care trebuie si apoi vei vedea ce ai de facut.
Exact in noiembrie, m-am trezit si eu cu ceva tensiune, puls mare si inafara faptului ca am cateva problemute cu premenopauza (transpiratii,bufeuri, uneori insomnie si agitatie), mi-am dat seama ca e ceva in neregula cu tiroida. Mi-am facut TSH, FT3 si FT4 si m-am dus la alt endocrinolog. La eco s-a vazut ca mai am o bucata dintr-un lob si dupa rezultatul analizelor, plus starile mele, doctorita a zis ca reducem doza incet pana la 37.5 g( o pastila jumate din cel de 25), fiind plecata in vacanta am luat numai o pastila de 25mg ( nu am ascultat-o!!!). Drept sa iti spun mi-a fost cam teama sa si plec la prietena mea de suflet, ma tot gandeam cum o sa fie cu starea mea, dar mi-am luat inima in dintzi si am plecat. A fost super frumos, m-am mai deconectat, am uitat si de ale mele probleme...Mai greu a fost dupa ce m-am intors, imi parea rau ca a trecut timpul asa de repede, dar ce sa fac???
Am luat niste tertensiv si metoprolol, dar tot parca nu era ok, de dimineata mi-a schimbat medicul cu nebivolol de 5mg, prietena mi l-a indicat, cardiologul la fel, au zis ca merge pe puls si putina tensiune, ca e de ultima generatie si da efecte secundare. De maine il iau, dimineata.Azi daca mai simt pulsul mare mai iau cate o jumate din celalalt.
Sper sa ma ajute D-zeu sa fie analizele bune, cele de tiroida care le-am facut azi, macar sa stiu ca se echilibreaza incet incet tiroida, ca sa numai umblam la doza.
__________________

crissa08, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 2276 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1759 kcal/zi. Pentru a slăbi 2 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1760 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Urmatorii 2 membri au apreciat mesajul lui crissa08:
lidiuta (06 ian 2014), rozica1965 (06 ian 2014)