Subiect: Mersul nordic
View Single Post
  #4 (permalink)  
Vechi 24 aug 2009, 12:54:09
mishutza's Avatar
mishutza mishutza este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cunoscătorSlăbuţa cunoscător
Merite:
SUNT RESPONSABIL Locul 1 la concurs  
Data înregistrării: 26 apr 2009
Locaţie: Arad, Romania
Dieta: cu buruieni :)
Date: 160cm, 86.5kg
Mesaje: 5.193
Aprecieri acordate: 1
Am fost apreciat(a) de 23 ori in 12 mesaje
Implicit Re: Mersul nordic

Oki,hai sa incerc.Deci mersul nordic este un mers,in ritm extrem de alert.Se misca si mainile la acest mers.Se folosesc bete pt nordic walking,adica,ca si cum ai avea doua bete de alea cand esti batran si nu mai pit merge.Rostul lor e sa te faca sa folosesti cat mai mult din musculatura corpului.Bineinteles,nu e musai nevoie de bete,miscarea din maini se poate face si fara bete,dar trebuie facuta,ca altfel e doar mers.
Mersul nordic e un cardio,depinde de intensitatea la care este facut.Este cea mai buna alternativa la jogging pt persoanele supraponderale,sau cele care nu pto sa alerge.Sau femei gravide.Nu solicita atat de tare articulatiile ca joggingul,de aceea este indicat inainte de a te apuca de jogging,sa faci nordic walking.
Asa,diferentele pentru mine intre nordic walking si jogging sunt doar caloriile consumate cred,pentru ca sunt extrem de intese amandoua.
Ca sa faci nordic walking foarte corect trebuie sa faci pasii mari,si sa misti mainile in acelasi ritm.Incerc sa gasesc o poza.
mishutza, pentru a configura şi afişa ticker-ul tău, urmează paşii din noua secţiune tickere.
mishutza, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2320 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1803 kcal/zi. Pentru a slăbi 5 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1029 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat