View Single Post
  #4 (permalink)  
Vechi 08 dec 2010, 19:02:59
CrisetenO's Avatar
CrisetenO CrisetenO este deconectat
(meniuri, evolutie)
Sunt una dintre slăbuţe!Sunt una dintre slăbuţe!
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 16 sep 2010
Locaţie: Darmstadt, Germania
Vârsta: 38
Date: 161.5cm, 54.0kg
Mesaje: 876
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 45 ori in 26 mesaje
Implicit Re: De ce e rau sa fii subponderal?

Citat:
Anterior postat de huhu Vezi mesajul
Se pare ca am trecut pragul la subponderal si nu am ajuns inca la targetul de 55 de kg. Nu pot spune ca mi-as dori sa ma opresc aici pentru ca nu sunt multumita pe deplin de felul in care arat... Nu sunt un betisor, inca am destula carnita pe mine si ma intreb daca a fi clasat ca subponderal inseamna ca automat corpul tau nu e sanatos, ca se expuneunor riscuri? Iar daca as avea cu un kilogram in plus, ceea ce dupa IMC reprezinta greutatea normala, corpul meu s-ar face bine si fortos la loc? asta inseamna?
adica....cunosc multe tipe slabe, care sigur sunt subponderale si nu par sa fi dezvoltat o sensibilitate mai mare, nu sunt bolnavicioase...de ce e rau sa fii subponderal?
Draga huhu,

In primul rand, ai grija cu target-ul pe care ti-l impui, ca sa nu cazi in capcana anorexiei -- de care sufar si eu acum. La inaltimea ta cred ca ai o greutate foarte buna acum: pui niste poze ca sa vedem?

Si eu am fost subponderala, iar logodnicul meu e foarte subponderal. Chiar daca mananca destul de mult in fiecare zi, e destul de lipsit de energie: are nevoie sa doarma foarte, foarte mult, iar organismul lui nu rezista de exemplu schimbarilor bruste de temeperaturi. De asemenea, ii e greu sa reziste la mare presiune -- din cauza studiilor, de exemplu -- nu rezista la temperaturi scazute (de exemplu nu poate innota decat daca e f.f.f. cald, pentru ca altfel il apuca tremuratul din cauza apei) si nici la temperturi f. ridicate. Nu poate face sport de rezistenta, e dureros pentru el sa sada jos mult timp, e dureros sa doarma pe o parte pentru ca se lovesc oasele de la genunchi unul de altul, sau mai rau se freaca muschiul de oasele foarte tari.

Ca sa nu spun ca majoritatea hainelor sunt greu de purtat, pentru ca arata fix ca o victima al unui lagar de infometare...

Asta nu inseamna ca la toti pragul subponderabilitatii e acelasi, dar ar trebui sa te gandesti la problemele acestea daca vrei sa mai slabesti.

Cu mult drag,
Cristina
__________________
Reteta mea preferata din post: http://concurs.slabute.ro/reteta-pre...CrisetenO.html

Jurnalul meu: E greu sa te opresti din slabit... http://forum.slabute.ro/jurnale-slab...teno-6331.html
CrisetenO, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 1862 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1345 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat