View Single Post
  #4 (permalink)  
Vechi 21 dec 2010, 13:49:01
CezaraCezarului's Avatar
CezaraCezarului CezaraCezarului este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechimeSlăbuţa cu vechime
Merite:
 
Data înregistrării: 15 feb 2010
Locaţie: Cluj-Napoca, Romania
Vârsta: 35
Dieta: Bun-simț
Date: 170cm, 69.7kg
Mesaje: 1.720
Aprecieri acordate: 156
Am fost apreciat(a) de 573 ori in 246 mesaje
Implicit Re: Ati avut vreodata perioade de depresie?

Citat:
Anterior postat de deadcountess Vezi mesajul
Imi pare rau ca te intalnesc ca prim candidat pe lista mea de deprimati (nu suport cuvantul depresivi, poate cumva din cauza ca mi-e frica de el).
Da, si eu sunt deprimata in mare parte a timpului desi de cele mai multe ori nu vreau sa admit asta. Nici eu nu stiu ce sa fac in perioadele in care ma apuca chestia cu "viata nu merita traita", vorba ta, astept sa imi treaca, sau ma leg inconstient de cate o chestiutza mica si draguta dar din pacate "tratamentul" de genul asta functioneaza din ce in ce mai slab si din ce in ce mai rar.
Eu in perioadele de deprimare nu am chef/nu sunt in stare sa fac nimic. Functionez ok la lucru (ca un robotel bine programat, sunt in stare chiar sa zambesc la o gluma spusa de colegi in pauza de cafea chiar daca pe dinauntru ma simt goala). In schimb acasa nu mai functionez de loc, nici la muncile casnice, nici ca iubita, pur si simplu stau si ma uit in gol.
Cum spui si tu, nu-i caz clinic, desi in ultimul timp incep sa nu mai fiu asa de sigura (o psihiatra a spus ca sunt pe la 18 ani dar n-am crezut-o niciodata)
Nici nu stiu, de fapt, de ce scriu toata poliloghia asta inutila, ce rost are sa va intoxic cu gandurile negre din capul meu...


Pai cam asa simtisem si eu aseara cand nu am propus subiectul, ceva in genul "ce rost are sa intreb", "cui ii pasa" si altele. Insa nu se stie niciodata peste ce dam, eu chiar caut solutii pentru a nu se ajunge la terapie, undeva deep-down inside ma simt un om relativ puternic si mereu am crezut in do it yourself, chiar si cand vine de "vindecare", de la suflet la... trup. Insa peste chestia asta nu am trecut. Initial, acum cativa ani, m-am gandit ca sunt deprimata pentru ca sunt mai, well, grasa. Apoi am slabit si nu imi trecuse. Apoi m-am ingrasat iar. Cum ai zis si tu, pot functiona in societate, pot sa rad, pot sa discut, dar cand vin acasa si sunt iar de una singura o iau de la capat. Chestiile care mi se repeta cel mai des in cap pornesc de la "ce rost are sa imi dau silinta, oricum o sa se termine totul", pana la "suntem niste creaturi marunte si nimic din ce facem nu inseamna ceva". Si parca orice mi s-ar spune nu pot sa cred ca nu e asa. Si mi se pare ciudat mai ales cand cunosc oameni care sunt constienti ca da, ok, viata e "de porc", dar totusi pun un zambet pe fata, continua, si uita de toata nenorocirea asta. Chiar aseara povesteam cu o prietena si sfatul primit a fost "nu te mai gandi la asta". Da, bine, n-o sa ma mai gandesc. Cred ca trebuie sa invatam sa traim cu ea. Si mai cred, in cel mai sincer mod, ca o persoana relativ inteligenta nu are cum sa nu fie si putin deprimata, macar putin, atunci cand observa ce se intampla in jurul sau (de la starea lumii la oameni la nedreptati la orice).
__________________

शान्तिः शान्तिः शान्तिः
Don't give up on your dreams, go back to sleep.

CezaraCezarului, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2210 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1693 kcal/zi. Pentru a slăbi 3.5 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1306 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat
Acest membru apreciaza mesajul lui CezaraCezarului:
Aeerdna (21 iul 2013)