View Single Post
  #4 (permalink)  
Vechi 21 dec 2010, 22:27:18
curcubitza's Avatar
curcubitza curcubitza este deconectat
(meniuri, evolutie)
Cont restricţionat
Merite:
 
Data înregistrării: 28 oct 2010
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 54
Dieta: hipocalorica-autodidacta-Mihaela Bilic/3 mese pe zi/ (+;-)1-2gustari
Date: 167cm, 79.5kg
Mesaje: 1.044
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) o data intr-un mesaj
Implicit Re: Cum se slabeste la menopauza

Citat:
Anterior postat de nh1963 Vezi mesajul
Exista o mare problema, pe care vad ca nu a adus-o nimeni in discutie.Acea categorie "defavorizata", de femei intre 40 si 50, care deja sunt la menopauza de ani buni.
Am tot incercat sa gasesc solutii pe net, dar nu am gasit nimic concret.Astept sfaturi.
Am 47 de ani, sunt la menopauza de 12 ani. In ultimii ani ma ingras, de la gat in jos fara picioare care arata ca 2 bete. Burta mea arata ca si cum as sta sa nasc.
am tinut diete si...nimic...manac normal, nici prea prea, nici foarte foarte...fara prajeli si grasimi. Nu am timp de sport, stau la servici de la 8 pana la 19, nu mai am putere sa fac ceva. in week end ma mir cum sa rezolv problemele casei mele sau ale parintilor si casei lor, asa ca nu am sanse sa fac vreun sport.
Inteleg ca slabirea la menopauza este foarte dificila si depinde de anumiti hormoni pe care noi, femeile cu aceasta probleme, nu ii mai avem
Ce e de facut??
Nici eu nu sunt specialist...dar iti spun din ce am citit eu...
In primul rand ca dupa 40 de ani, forma corpului femeii se transforma din ginecoid (fund mare) in android (ca barbatii, te maresti in partea de sus).
Lipsa menstruatiei, duce la dereglari hormonale, astfel tu produci mai putin estrogen si mai mult testosteron .. decat o femeie cu ciclu, estrogen responsabil de reglarea nivelului serotoninei (cea care induce starea de fericire), o sa mai citesc....
In alta ordine de idei, la menopauza fiziologic si mental ne inducem starea de batranete sa zic asa.....iar dupa 45 de ani organismul nu mai are nevoie de 1800-2000 (femeia) de calorii ci de maxim 1300-1500 pe zi. pentru a functiona...
Oricum la 65 de kg esti ok, ideea este sa te mentii, iti recomand subiectul deschis de mine aici pe site la Dieta hipocalorica.
Toate bune!!!
curcubitza, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 2036 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1519 kcal/zi. Pentru a slăbi 3 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1262 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]