View Single Post
  #4 (permalink)  
Vechi 04 mar 2011, 11:11:36
adriana26's Avatar
adriana26 adriana26 este deconectat
(meniuri, evolutie)
Sunt în trecere...Slabuta in trecere
Merite:
 
Data înregistrării: 02 mar 2011
Locaţie: Bruxelles, Belgia
Vârsta: 39
Date: 160cm, 56kg
Mesaje: 3
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Implicit Re: Sunt motivata sa slabesc!

Buna Lovelyngy si Mihaela1006,

Va multumesc mult de raspuns!!! Chiar m-am bucurat foarte tare ca cineva s-a uitat peste ceea ce am postat.

Mihaela, observatia ta referitoare la cresterea sanilor pare plauzibila. Fiind vegetariana, de multe ori simt nevoia sa mananc branzeturi, lactate, iaurturi...sa fie oare aceasta cauza pentru care mi s-au marit sanii? Citind cate ceva despre cum sa reduci efectele sindromului pre-menstrual cu care asociam adesea durerile de sani, am dat peste un articol care recomanda laptele de soia intrucat acesta regleaza hormonii in perioada neplacuta dinaintea ciclului. Am incercat intr-o luna chestia asta, in preajma ciclului menstrual beam cate 2-3 pahare de lapte de soia pe zi (lapte de soia BIO Natur, fara zahar sau gusturi diverse) si parca-parca mi-a fost mai bine. Poate a fost si un pic de efect Placebo.

In fine, pentru ca am fost in tara, am trecut pe la plafar si mi-am luat niste picaturi de sirop de zmeur care cica ajuta aparatul genital feminin in perioadele de ciclu menstrual...durerile de sani nu au fost chiar asa de mari luna aceasta dar totusi le-am simtit.

Crezi oare ca daca reduc consumul de branzeturi din comert.... gen Gouda, imi va fi mai bine? Lapte nu prea beau oricum... la legume si fructe nu pot renunta pentru ca imi plac salatele. Sa stii Mihaela ca mi-ai dat o idee foarte buna in legatura cu branzeturile. Magazin grecesc nu am dar este un magazin turcesc unde am vazut cascaval ca si in Romania - dupa consistenta si culoare mi-am dat seama ca aduce a cascavalul Mili. Sunt foarte atasata de cascavalul asta bata-l vina, ca doar sunt din Targu-Mures si am crescut langa fabrica de lapte.. Tot la magazinul asta turcesc am vazut o branza in saramura.... care da a telemea. Nu cred ca e feta pentru ca nu e chiar asa de cremoasa. E branza Gazi.. cred ca e mai sanatoasa ca si cascavalul, nu?
Si vroiam sa va mai intreb, tot legat de branzeturi, daca pot manca branza framantata de casa? Mama mi-a trimis branza de acasa, facuta din cas proaspat, apoi data prin razatoare si pusa la congelator...poate e si asta o alternativa.

Urmatorul experiment al meu- sa evit lactatele din comert si sa observ schimbarile la urmoatorul ciclu menstrual..

La capitolul slabit, meniul meu zilnic e cam urmatorul:

*dimineata- muesli, dar fara lapte, doar asa cateva linguri pe stomacul gol dupa care beau apa sau ceai de menta
*gustare- un mar
*amiaza- un bol de salata (salata verde Iceberg, castravete, rosii cherry, un pic de ardei kapia, cateva ciuperci crude taiate feliute, 100 g mozarella, un pic de sare, un pic de piper, patrunjel- FARA ULEI!)- cand nu am mozarella, pun cateva masline negre
*gustare dupa 2 ore- un fruct- portocala, mar...sau daca nu am chef de fructe, imi fac 1 sau 2 cesti de ceai
* cina- de multe ori o sar pentru ca m-am dezobisnuit sa manac seara... dar daca totusi mi-e foame, mai ales in preajma ciclului, mananc o transa de cascaval care imi taie apetitul si apoi un alt ceai


Eu zic ca la capitolul alimentatie nu prea calc pe bec. Ramane sa vad daca toate problemele legate de umflarea sanilor se trag de la lactatele de aici. Marturisesc ca inainte cu 1 saptamana de a-mi veni *fericirea*, am pofta de mancaruri nesanatoase, crocante, sau simt nevoia de ciocolata....nevoi pe care, de cele mai multe ori mi le satisfac. In rest, nu consum alimente tip junk food, fast food, dulciuri... va dati seama ce efect ar fi avut acele alimente asupra corpului meu....si in strainatate fiind.. Doamne fereste!!!

Sper sa citesc raspunsurile voastre cat de curand! Pana atunci, va urez o zi buna si forta sa duceti la bun sfarsit ceea ce aveti in minte!

PS- Lovelyngy- sunt vegetariana si acum cand va scriu

Va pup!!!
adriana26, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 1871 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1354 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat