Subiect: Jurnal carmen76
View Single Post
  #4 (permalink)  
Vechi 16 mar 2011, 01:47:48
Liviutzza's Avatar
Liviutzza Liviutzza este deconectat
(meniuri, evolutie)
Cont restricţionat
Merite:
 
Data înregistrării: 08 ian 2010
Locaţie: Brasov, Romania
Vârsta: 36
Dieta: Mananc sanatos!
Date: 164cm, 65.6kg
Mesaje: 4.356
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) o data intr-un mesaj
Implicit re: Jurnal carmen76

Citat:
Anterior postat de carmen76 Vezi mesajul
Multumesc pt primire! Si raspunsul prompt!
pai, sa incep, daca m-ai starnit:

Nu pot tine un regim anume. Stiu ca exista o "piramida" a necesarului de aport proteine/carbohidrati etc...

Pana ma "dezmeticesc" vreau sa:
1. voi mananca 3 mese pe zi la ore cat-de-cat fixe + 2 gustari, care sa nu depaseasca in total 1000 Kcal
2. am inceput prin a manca mic-dejunul consistent (relativ) muesli Nestle (din care scot stafidele, ca nu-mi plac) cu iaurt Tnuva slim 1,8 + ou fiert(oul de 2-3 ori/saptamana) - e o oroare pt mine mancatul dimineata - dar sper sa ma adaptez ...am ambitie, deh!
3. ma obisnuiesc cu cafeaua fara zahar (beam o cana de 400 gr - aia e cana??? - ma rog, la care adaugam 4 lingurite zahar, ca nu suport zaharina si nu e sanatoasa, oricum)
4. pranzul consta in proteina (pui, curcan, vita, peste, inclusiv fructe de mare - fara porc) +salata sau alta verzitura (imi plac broccoli, andive, spanac, varza alba/rosie, muguri de soia, castraveti, rosii etc)
2. nu mai mananc dupa ora 20:00
3. beau 2,5 litri apa plata (din sticle de 0.500, ca par mai usor de baut + adaug lamaie)
7. cina - o supa clara gatita de mine (de pui, vita, legume, broccoli, ceapa, etc... stiu sa gatesc bine fara smantanici sau alte grasimi.
8. 2 gustari intre mese - fructe/legume (de rontait, gen morcov) masline verzi sau cateva nuci.
9. o data pe saptamana cred ca ar trebui sa bag si niste fainoase - gen paste integrale (cantarite) cu ... pasta de tomate si busuioc (verde, nu din cel uscat)
10. tot o data pe saptamana vreau sa tin si post (sau, cum se zice acum, sa fiu vegana )
10. O data pe luna as tine o cura de sucuri proaspat stoarse/presate.

O fi bine?
Multumesc, Liviutzza!
Asa....imi place ca esti ff bine organizata!Parerea mea e sa incepi cu 1200 de kcalorii chiar 1300...incearca o saptamana doua vezi ce se intampla,eu cred ca o sa slabesti ff usor,mai ales ca vei renunta la zahar,paste,paine etc!La un moment dat o sa stagnezi si abia atunci va trebui sa mai tai din kcalorii,si daca incepi de pe acum cu 1000 unde vei ajunge?Ai grija sa nu adaugi in supa cartofi sau morcovi,morcovii fierti au indicele glicemic mare si nu e bine pentru silueta!Incepe cu pasi mici si nu te astepta sa vezi rezultate imediate,in primul rand trebuie sa constientizezi ca nu ai pus kilogramele astea in 2 saptamani...ci intr-un timp mai indelungat,tocmai de aceea or sa se duca jos la fel de greu,sau poate chiar mai greu,dar macar vei avea siguranta ca nu se vor mai intoarce!Sa incerci sa mananci regulat si niciodata sa nu lasi sa se instaleze senzatia de foame,pentru ca atunci vei ceda!Apropo...chiar daca vreodata cedezi si mananci o prostioara,sa nu disperi,dar sa fii constienta ca nu e bine si sa continui!Cred ca cel mai important lucru este sa nu ne dam batute si sa luptam mereu mereu!Mie mi-a luat un an sa realizez ce am de facut,am bantuit pe aici si am incercat cred toate dietele,pana in Ianuarie anul asta cand am luat-o pe drumul cel bun!Succes, te astept sa iti postezi meniul si sa ne sfatuim impreuna!Despre sport nu spui nimic?
Liviutzza, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Foarte activ, este de 2426 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1909 kcal/zi. Pentru a slăbi 4 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1393 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]