View Single Post
  #4 (permalink)  
Vechi 15 ian 2010, 18:10:32
Sheba's Avatar
Sheba Sheba este deconectat
(meniuri, evolutie)
Sunt una dintre slăbuţe!Sunt una dintre slăbuţe!
Merite:
 
Data înregistrării: 06 oct 2009
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 43
Dieta: Incerc sa evit grasimile si dulciurile
Date: 166cm, 96kg
Mesaje: 634
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 2 ori in 2 mesaje
Implicit Re: Cartof - pro sau contra?

Cartoful este foarte bogat in potasiu si din punct de vedere glicemic nu e mai rau decat un mar bineinteles sa nu fie prajit. Eu nu ma impac prea bine cu ei ca ma baloneaza si de aceea mananc rar in special copt dar sincer nu il consider pe lista neagra. Evident nu mananc prajit.

De fapt nimic nu e pe lista neagra si depinde totul de cantitati. Eu am avut glicemia la limita de diabet si acum sta frumos la 90 stabil si mananc inclusiv dulciuri ocazional.

De curiozitate uitati-va la cartof, paine si mere la calorii comparativ. Din toate cartoful are cele mai putine zaharuri, cele care fac glicemia sa zboare.
Eu de exemplu daca mananc un mar gol dupa juma de ora nu numai ca ma roade stomacul dar incep sa fac urat din cauza curbei glicemice. In cel mai bun caz combin mar cu un pic de branza sau mananc o banana ca pe langa carb mai are si ceva grasimi.

Calorii Cartofi
Calorii Paine multicereale
Calorii Mere
__________________
Jurnal Sheba
Poze - album privat
Lumea imi da cu 12 kg mai putin si vreo 10 ani in minus.... Uhm nu-i rau. Poate ajung la 70 si sa zica ca am 58 si 15 ani nu m-as supara deloc
Sheba, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 2518 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 2001 kcal/zi. Pentru a slăbi 4 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1485 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat