View Single Post
  #4 (permalink)  
Vechi 25 feb 2010, 15:47:56
mihaiomega's Avatar
mihaiomega mihaiomega este deconectat
(meniuri, evolutie)
Sunt în trecere...Slabuţ în trecere
Merite:
 
Data înregistrării: 25 feb 2010
Locaţie: Cluj-Napoca, Romania
Vârsta: 46
Dieta: hipocalorica, hipoglucidica - alegerea mea
Date: 175cm, 70.5kg
Mesaje: 9
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Implicit Re: Ai peste 30 ani? Vino aici sa ne cunoastem :)

Sunt barbat, 32 de ani. N-am tinut niciodata cura de slabire si gandul ca as tine dieta ma speria dintotdeauna. Am crescut treptat in greutate timp de 14 ani, 14 kg, adica 1 kg pe an. Pentru inaltimea mea (175 cm) eram foarte slab la 18 ani (56 kg) iar acum trei saptamani aveam 70 kg care se vedeau din profil.

In niciun caz nu eram gras nici la 70 kg, dar diabetul tatalui si al unchiului meu, plus tona de dulciuri zilnice (o tabla de ciocolata, snickers, biscuiti cu ciocolata, 500 grame de inghetata) mi-au dat de gandit. In plus, daca nu mancam carne zilnic nu eram satul seara. Asa ca ne-am hotarat cu sotia sa ne ajutam reciproc la slabit, dar si la o hrana sanatoasa.

Am taiat complet zaharul de pe lista, dulciurile de orice fel, glucidele din faina alba, paste, orez. Am trecut pe paine integrala, paste integrale, orez brun, cafea fara zahar. Am eliminat complet mezelurile si am ramas numai la carnea de pui slaba. Am eliminat branzeturile cu procentaj mare de grasime si am trecut la perle de branza cu smantana, 2% grasime. Am eliminat prajelile.

Apoi a inceput postul Pastelui si am renuntat si la carnea de pui, iaurturi, branza de vaci.

Ce a mai ramas de mancat? Am gatit impreuna paste integrale cu sos (fara sa prajim ceapa), mancare chinezeasca facuta de noi + orez brun, lasagna integrala cu legume, varza a la cluj la cuptor, supa de varza, ciuperci, salate din toate cruditatile, salate de vinete cu putin ulei, salate de fasole verde cu usturoi, pasta de avocado cu putin ulei, zacusca, fructe.

Rezultatele se vad si ne incurajeaza pe amandoi. Cantarul este un aliat important si o dovada clara ca abtinerile au efect. In primele 3-4 zile umblam ca disperatii prin casa dupa o bucata de ciocolata, am fost in sevraj, dar apoi ne-am obisnuit. N-as fi crezut ca ma pot uita la un tort de ciocolata fara emotie, dar am reusit.

In 3 saptamani am slabit fiecare 2.5 kg fara sa facem miscare (plimbari cel mult). S-a facut mai cald si am inceput sa merg cu bicicleta la serviciu. Asteptam rezultate in continuare. Succes tuturor.
mihaiomega, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 2168 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1651 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat