View Single Post
  #4333 (permalink)  
Vechi 12 nov 2019, 14:26:48
lidiuta's Avatar
lidiuta lidiuta este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţă cunoscător, dedicatăSlăbuţă cunoscător, dedicată
Merite:
 
Data înregistrării: 05 iul 2010
Locaţie: Buzau, Romania
Dieta: alimentatie sanatoasa si miscare
Date: 167cm, 82.4kg
Mesaje: 11.668
Aprecieri acordate: 14.373
Am fost apreciat(a) de 13.775 ori in 7.872 mesaje
Implicit Re: Jurnalul meu..Lidiuta

Iata cum te face antrenamentul mai inteligent.

Știința consideră că antrenamentul nu numai că este benefic pentru sănătatea sistemului cardiovascular, ci și pentru gândire și desfășurarea activităților de zi cu zi.

Antrenamentul te face să lucrezi mai eficient prin stimularea sistemului nervos. Dr. John Tatey, profesor asociat la catedra de psihiatrie a universității Harvard consideră că antrenamentul poate avea la fel de mult efect precum administrarea unor medicamente cu efect de ridicare a serotoninei; antrenamentul influențează pozitiv starea de spirit, vitalitatea, atenția și senzația de bine.
Studiile au ajuns la concluzia că cel puțin 30 minute de exerciții de intensitate moderată pe zi sunt suficiente pentru “antrenamentul creierului”. Un antrenament de durată mai lungă are și mai multe beneficii, însă 30 minute este minimul necesar . Dacă mai aveai nevoie și de alte motive pentru a începe să faci sport, poate creșterea puterii de concentrare de care vei beneficia este un motiv suficient să începi să te antrenezi.
Iată cum te poate face antrenamentul mai inteligent.
Cheia este conexiunea între corp și minte. Acest concept pornește încă din Grecia Antică, însă astăzi cunoaștem faptul că exercițiile aerobe nu numai că ajută mușchii și inimă prin pomparea unei cantități mai mari de sânge, ci și alte organe, deci și creierul. Mai mult sânge în creier înseamnă mai mult oxigen, iar mai mult oxigen = celule mai sănătoase. Dacă celulele creierului sunt bine hrănite, se îmbunătățește capacitatea cognitivă.
Endorfinele produse de exercițiul fizic îmbunătățesc capacitatea de concentrare, ceea ce te ajută la blocarea elementelor care te distrag și îți îmbunătățesc abilitățile de prioritizare a activităților. Când ești mai puțin impulsiv, atenția se ascute, iar memoria se îmbunătățește. De aici, gândirea devine mai limpede. Gândirea productivă necesită multă energie, mai ales atunci când trebuie să fii creativ. Creativitatea nu vine din neant – este o muncă dificilă și de anduranță mentală și fizică. Studiile au arătat că ambele părți ale creierului sunt mai bine folosite atunci când creierul este bine hrănit, deci gândirea devine mai echilibrată.
Uneori avem nevoie de stimulente pentru a avea rezultate bune; pe lângă rezultatele fizice obținute datorită antrenamentului, care însă se construiesc în timp, rezultatele psihice sunt vizibile imediat. Chiar și după doar 10 minute de antrenament, sunt eliberate substanțe care ne ajută să ne calmăm sistemul nervos, să gândim mai clar, să avem rezultate mai bune și chiar să ne simțim mai fericiți. Dacă faci antrenament azi, creierul te va răsplăti chiar azi, așa că dacă nu ai prea multă răbdare, acesta poate fi un argument convingător.
Experimentele au arătat că cei mai mulți copii sunt foarte creativi (își folosesc mai mult emisferă cerebrală dreaptă), înainte de a începe școală. Deoarece sistemele educaționale pun mai mult accent pe abilitățile de care este responsabilă emisferă stânga, precum matematică, logică, limbajul, față de desen sau folosirea imaginației, doar 10% dintre aceiași copii vor rămâne “inalt creativi” după vârstă de 7 ani. Când devin adulți, doar 2% din populație este clasificată drept foarte creativă. Noile studii au demonstrat că antrenamentul frecvent ajută la stimularea creierului, ceea ce poate ajută la utilizarea ambelor emisfere, deci poate îmbunătăți creativitatea. Tot de la v. vasile citire...
__________________
"Când sunt slab, atunci sunt tare".

14.01.22 84.7; 18.01 83.7 4.02 84.2
lidiuta, pentru a configura şi afişa ticker-ul tău, urmează paşii din noua secţiune tickere.
Urmatorii 2 membri au apreciat mesajul lui lidiuta:
adinico (19 nov 2019), nikytour (12 nov 2019)