7.1) Creati o atmosfera placuta si cand sunte-ti la picnic (la iarba verde-la un gratar)
- pe langa friptura si/sau mici pentru gratar mai luati cu voi: cateva legume, un sos (ulei, otet/zeama de lamaie, sare,piper si alte condimente si plante aromatice dupa gust), un cutin si un bol in care sa faceti o salata;
- inlocuit cipsurile,alunele,semintele prajite si cu o tona de sare pe ele, covrigei si alte rontaieli anatomise; cu varianta lor mai dietedica si mai sanatoasa: nuci, alune, migdale crude, fructe uscate (smochine, stafide, curmale,etc) atentie uscate nu confiate (care au zahar pe ele) si chair niste fructe proaspete
- daca se poate inlocuiti farfurile si paharele de plastic (subtiri) albe cu unele din carton sau tot din plastic mai dur dar colorate (se gasesc si pahare si farfuri dintr-un plastic mai dur care nu cotin BPA, care e adevarat sunt mai scumpe dar le puteti refolosi) si in locul tacamurilor de plastic sa luati unele de inox; asa indiferent ce serviti va arata mai spectaculos si ve-ti avea un picnic frumos "de lux"
- luati cu voi scaune de picnic sau macar o patura si stati jos pe ele cand mancati (nu mancati in picioare si in nici un caz nu mancati repede);obisnuitiva ca in timpul care deobicei mancati 5 mici sau o bucata de friptura acum sa mancati maxim 3 mici sau o jumatate de friptura
8) Nu va feriti de prieteni (neamuri) atunci cand tineti vro "dieta" (vreti sa slabiti); nu refuzati petrecerile. Cel mai indicat este sa le organiza-ti chiar voi (dar sa nu le spune-ti invitatilor ca va fi o masa dietetica; pentru ca deobicei multe persoane asociaza dietetic cu faptul ca nu are gust). Exemplu de meniu:
aperitv- legume crude si sosuri de branza asezonate cu mirodenii;
antreu - o salata de cruditati cu fructe de mare/scoici (cui ii plac)
felul principal - peste/pui la cuptor sau pe gril cu garnitura de legume (fara cartofi)- pastai de fasole verde/mazare/ sau mix de legume
desert- o cupa de sampanie de calitate si o feliuta de tort daca se poate unul cat mai dietetic (invitati pot servi mai mult, dar nimeni nu va obliga si pe voi sa mai luati o portie)
Si aveti grija sa nu lasa-ti pe masa pentru prea mult timp felurile de mancare; exemplu : la aperitv dupa ce fa-ti asigurat ca fiecare a servit le mai lasa-ti maxim 10 minute si dupa acea le strangeti (chiar daca nu sa servit tot) deoarece daca le lasati pe masa atat voi cat si invitati veti fi tenta-ti sa mai tot ciugulit; procetati la fel si cu restul felurilor.
Incerca-ti pe cat posibil ca la fiecare "petrecere" sa aveti ceva nou in meniu (exemplu daca o data a-ti avut peste cu legume mexicane la felul principal, data viitoare sa aveti pui cu mazare si tot asa sa schimbati mereu combinatile; chiar daca vro data o sa ajunge-ti iar la peste cu legume (ca poate e preferat) nu o sa ajunge-ti sa va plictisiti doar de un fel.