View Single Post
  #5 (permalink)  
Vechi 07 nov 2012, 16:10:01
CrisetenO's Avatar
CrisetenO CrisetenO este deconectat
(meniuri, evolutie)
Sunt una dintre slăbuţe!Sunt una dintre slăbuţe!
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 16 sep 2010
Locaţie: Darmstadt, Germania
Vârsta: 38
Date: 161.5cm, 54.0kg
Mesaje: 876
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 45 ori in 26 mesaje
Implicit Re: Concurs: Postul Craciunului 2012

Draga Irina,

Pentru mine postul e o chestie de obisnuinta de acum. In Germania unde locuiesc eu sunt doua biserici ortodoxe romane, care sunt surori: preotul din biserica mai mare de la Offenbach venea pe aici si ne tinea Vecernia inainte sa vine un preot nou aici. Si ce sa va zic? Comunitatea e stransa, se tin posturile de pe an in grup, sa zicem asa. Si dupa un an de stat aici, am inceput si eu sa tin post. Acum tin in fiecare miercuri, vineri, alte zile de post, si bineinteles posturile de pe an. De aceea mie nu-mi e greu acum.

Dupa mine motivul pentru care te simti nehranita e pentru ca incerci sa tii fix acelasi regim ca inainte, numai ca scoti din el proteinele aferente -- oua, lapte, etc. Asa nu merge. Postul, ca si dieta, trebuie sa fie un soi de transformare, si trebuie neaparat indrumata de preot, de rugaciune, si de bunul simt al fiecaruia. In general o regula buna este sa pui nuci si alune in timpul zilei, mai ales atunci cand te simti nehranita -- ele ajuta si la satietate, si sunt si mai de durata decat carbohidratii.

Pentru proteine, pestele e absolut necesar in timpul Postului Craciunului. E bine sa mananci mai putin peste fript, mai mult in salata (gen sardele, ton, cod, somon), pentru ca atunci ai mese mai consistente, si trebuie neaparat si peste ceva mai gras. Alternative mai sunt si tofu (tine foarte bine de foame) si chestii gen linte, fasole, etc. Eu nu sunt fanul celei de-a doua alternative: sa-ti spun sincer am avut multe zile de post cand nu am vrut mai mult decat paine, ceai, si supa. Din nou, e chestie de obisnuinta. Daca o faci mai regulat, e mai usor.

Daca vrei sa incerci, incearca sa tii cat poti postul, si sa faci eventual mai multe dezlegari la peste. Dezlegarea la oua si branza e cu un pas mai sus. Important in timpul postului e tocmai despartirea de partea materiala, ca sa iti dai seama ca nu depinzi nici macar de aceste alimente pe care tu simti ca trebuie sa le ai mereu. Postul iti da o libertate si o usurare imensa daca e bine trait. Cauta sa citesti si sa studiezi si ceva mic despre Hristos, ca sa-ti definitivezi mai bine postul; roaga-te inainte si dupa masa... sa stii ca mult poate rugaciunea!

Sa stiti ca nu sunt habotnica, zau ca nu. Ce spun aici e din experienta proprie: altfel nu-mi explic nici eu cum am reusit pana acum! Cu mult drag,

Cristina
__________________
Reteta mea preferata din post: http://concurs.slabute.ro/reteta-pre...CrisetenO.html

Jurnalul meu: E greu sa te opresti din slabit... http://forum.slabute.ro/jurnale-slab...teno-6331.html
CrisetenO, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Moderat activ, este de 1862 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1345 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat
Acest membru apreciaza mesajul lui CrisetenO:
coco23 (07 nov 2012)