View Single Post
  #5 (permalink)  
Vechi 18 mar 2010, 13:48:57
ianna's Avatar
ianna ianna este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţă ModelSlăbuţă Model
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 03 iun 2009
Locaţie: IL, Statele Unite ale Americii
Vârsta: 42
Dieta: sanatoasa verde si cu gratare
Date: 170cm, 64kg
Mesaje: 4.305
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 10 ori in 8 mesaje
Implicit Re: Jurnal Carmenelena

Citat:
Anterior postat de carmenelena Vezi mesajul
Intai si-ntai o sa va spun ca, desi am fost dintotdeauna o fata bine-hranita, nu am fost mereu grasuta. De fapt, uneori am fost destul de slaba, desi am obsesia slabitului din adolescenta. Mereu m-am vazut grasa, mereu am cautat cure de slabire.
In timpul sarcinilor (am 2 copii) am luat cate 28 kg pe care le-am dat jos doar partial si foarte greu.
Acum patru ani am reusit sa slabesc 20 kg in 3 luni si sa ma mentin aproape 2 ani fara probleme, apoi, treptat, am inceput sa pun, si sa pun, si sa pun... Si iata-ma din nou la 72-74 kg ( greu de spus exact, cantarul nu-mi arata de doua ori la fel- cred ca are pica pe mine)
In principiu, daca am reusit o data, ar trebui sa mearga din nou, totusi nu-i chiar asa. Am slabit mult atunci, dar total nesanatos, adica cu mult tutun si multa cafea si uneori fara hrana zile in sir. Acum nu mai merge la fel, desi as incerca din nou daca ar merge. Trebuie sa-mi schimb modul de viata, ceea ce e mai greu decat sa tin dieta.

te-as sfatui sa nu mai incerci diete minune...ptr ca o data cu varsta suntem predispuse si la ingrasat (in mare parte din lipsa activitatilor fizice).

Incepe prin a te "pregati de dieta".... faza in care vei slabi. Fa-ti un calcul cat papi nesanatos...asa intr-o zi obisnuita. Foloseste calculatorul de calorii din site. Si in fct de cate calorii papi pe zi scazi cu 300 si inca 200 cu sportul. Aspun asta in speranta ca o mancare nesanatoasa la tine trece de 2000kcal/zi.
Apoi usor renunti la fainoase (paine mai ales), prajeli, grasime, uleiuri, sucuri, dulciuri, zahar. Si te axezi mai mult pe gratare ( vasele teflon sunt cele mai bune ca nu folosesti ulei la prajit), salate cu lamaie si ulei de masline, legume gatite in toate felurile, cat mai putini cartofi

Poti incepe sa introduci usor si miscarea/sportul. Poti incepe cu cca 1 ora de mers pe jos ...pas domol si pas vioi alternativ - nu alergat. Si apoi poti trece si la programul de genul start walking - vezi ca e pe forum la sectiunea sport. Si faci cca 3 ori/sapt. Si intr-o luna/doua ...sau cand consideri tu... ai putea trece si la ceva mai "arzator" gen zumba sau tae bo.

Succes la slabit
__________________
rog in profil sa mentionati dieta pe care o tineti -Succes si la un cantar cat mai zgarcit
jurnal Dupa fapta si rasplata
Alimentatia cu prea putine calorii - Slabute.ro
Sfaturi, de prin forum, adunate
Dieta si alaptarea
ianna, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 1835 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1318 kcal/zi. Pentru a slăbi 2.5 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1190 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]