View Single Post
  #5 (permalink)  
Vechi 19 iul 2013, 08:49:00
jess's Avatar
jess jess este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechimeSlăbuţa cu vechime
Merite:
 
Data înregistrării: 10 apr 2011
Locaţie: portugalia, Portugalia
Vârsta: 30
Dieta: personalizata
Date: 162cm, 54kg
Mesaje: 1.680
Aprecieri acordate: 130
Am fost apreciat(a) de 164 ori in 128 mesaje
Implicit Re: de ce e atat de greu sa slabim?

Citat:
Anterior postat de DeLeTe Vezi mesajul
M-am saturat de raspunsul ca daca ar fi usor ar face-o toata lumea. Si cu toate astea, pe unde te uiti (tv, reclame pe site-uri) pe acolo esti bombardat de enunturi: scapa de grasime / x kilograme printr-o metoda un pic ciudata / in x zile, fara efort, etc. Si incercam si incercam si de fiecare data, in cele din urma esuam. De ce? Si ne frustram si ... renuntam.
De data asta va fi altfel
Asta imi tot repet eu, zilnic, de 15 000 de ori pe zi. De ce va fi altfel? Pentru ca ma voi tine de plan. Bun. Ce plan? Hai sa vedem cat de bun este planul asta al tau.
Sa zicem ca esti ca mine, un caz oarecum fericit. Fara copii, 25 de ani, cu un maxim de 65 de kilograme, la care stationez de vreo... 3-4 ani. Fix la limita superponderabilitatii si obezitatii. Si am tinut atatea diete, si am tot facut sport intens (de care evident ca dupa vreo 3-4 luni, nevazand rezultate ma lasam si ma reapucam cu aceeasi sete peste alte 3-4 luni) si rezultatele erau cel mult pe moment.
Pai, acum esti mai inteleapta, mai rabdatoare, mai informata, mai obligata. Esti gata sa fii fericita de corpul tau. Ok.
Sa revenim la plan (plan realizat dupa numeroase lecturi de carti, articole, sfaturi, cazuri de succes, etc).
1. gandire pozitiva - mi-am pus pe desktop, pe ecranul de telefon, o poza cu mine in apogeul frumusetii, peste tot, sa pot sa o revad si sa multumesc pentru corpul de zeita sexi si tonifiat pe care IL AM si pentru sanatate.
2. mi-am cumparat batoane de slabit (fibrobar r cu ceai verde, singurele cu gust absolut incredibil de bun) proteine, fibre, grasimi bune. mic dejun, cina= 2 batoane. dupa 10 zile pot sa spun ca sunt incredibile si ca pofta de dulce mi-a disparut complet, ele fiind foarte dulci si bune (exceptie o zi, pentru care aproape ca m-am iertat). am considerat ca am nevoie de acest surplus de proteine la indemana atunci cand TREBUIE sa mananc ceva, chiar daca sunt cu siguranta procesate si exista variante mult mai sanatoase.
3. program de exercitii fat-burn: 1 zi alergat, 1 zi aerobic in camera si o zi pauza. alergatul, care sincer nu-mi face placere, am sani mari si trebuie sa-i tin cand alerg, am descoperit ca se poate face pe intervale (1 min alergat, 1 min pauza). exercitiile in camera tot pe reprize 3 reprize intense cu ajutorul unei aplicatii pe mobil (7 min workout) in total 25 min + la sfarsit streching ~5 min. iar in ziua de pauza, 1 ora de mers pe jos, ritm moderat-vioi.
4. minim 2 l de apa pe zi, regim, ~1000-1200 kcal, multe proteine, putini carbohidrati, putine grasimi (din cele rele), multe legume... 3 mese pe zi si 2 gustari, incluzand micul dejun (la o ora de la trezire, in cazul meu 7). SI MANCATUL LA ORE FIXE.
5. sunt gata sa accept ca asta va trebui sa fie un stil de viata pentru cel putin 1 an, pentru a evita efectul de yo-yo si vergeturile.
6. sunt gata sa nu ma mai mustrez pentru zilele negre. Daca azi m-am scapat in prajituri la servici, mi-am plans o ora de mila si m-am dus acasa si am mai facut o serie de exercitii. Life goes on.

Toate bune si frumoase pana am inceput sa aplic acest comportament la munca. Feed-back: NEGATIV.
- Da de ce vrei sa slabesti? nu te consideri frumoasa, sanatoasa? Trebuie sa te accepti asa cum esti. Cum sa slabesti daca mananci asa putin, cand o sa mananci normal o sa pui la loc. Batoanele astea au E-uri. Stiu o colega care a slabit dar a mancat doar batoane, nu si mancare. O sa te ingrasi de la ele. Pai cum sa mananci doar batoane, ca o sa te ingrasi cand treci iar pe mancare. Cat ai slabit?

Genul de intrebari neprovocate. Eu nu m-am apucat sa ma laud ca tin regim, dar toti au observat si au avut ceva de zis. Acesti toti, fiind colegi care-mi sunt dragi, nicidecum "dusmani". si cu toate astea, in loc sa ma sustina, mai mult ma demoralizeaza. sa nu mai vorbesc de iubitul meu. Batoanele nu sunt sanatoase, ce-ti trebuie tie sa slabesti... ETC!!!

Tin in mine, si-mi repet. E normal sa mananc mai putin, ca altfel nu as da jos, ci m-as mentine la aceeasi greutate. cand voi readuce mancarea "normala" in meniu... va fi o alta poveste, cum am zis mai am mult de lucru pana acolo.
Si planul meu mult mai bine structurat decat am fost eu capabila sa-l punctez aici, am inceput sa-l simt subred. Cata siguranta aveam... s-a intunecat gandirea mea pozitiva cu toate comentariile astea rautacioase. De aceea e atat de greu sa slabesti. Ca trebuie sa stii ce sa mananci si cat, ca trebuie sa lucrezi, ca trebuie sa nu te demoralizezi cand dupa 10 zile te cantaresti si ai +1kg, chiar daca pantalonii cad dupa tine.

Incerc sa ma detasez si sa-mi repet: rezista draga mea, ai inceput un drum al maturizarii emotionale, un drum lung pe care se pare ca esti singura... Si e greu. ACum ca am scris aceste randuri, parca m-am mai eliberat un pic. Multumesc slabutelor!
si... sper sa ajute pe cineva, sper sa ma tin pe pozitie...

Foarte frumos ai scris!
Nu fisuparata ca n-a mers, ai toata viata inainte. Aveam si eu ceva timp in urma 62 de kg si nu plecau nicidecum chiar daca faceam zilnic o ora de bicicleta/alergat/workouturi de pe net etc, chiar daca mancam 1100 cal. Am vazut ca nu slabesc si am inceput sa maninc moderat, gen 1500-1600 cal, fara zahar,prajit, grasimi saturate si incet dar sigur am scapat de kg in plus. Atunci cand mancam putin organismul isi pastreaza rezerve pentru zile si mai negre. Imi mentin stilul de viata de mai bine de un an si greutatea la fel. Incearca sa maninci echilibrat ca sa-ti poti mentine stilul de viata, fara a
face excese.
Mult succes inainte!
__________________
I´m sexy and I know it!
jess, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Extem activ, este de 2363 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1846 kcal/zi. Pentru a slăbi 2 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1847 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Urmatorii 3 membri au apreciat mesajul lui jess:
DeLeTe (19 iul 2013), mihaela01 (19 iul 2013), rozica1965 (31 iul 2013)