View Single Post
  #5 (permalink)  
Vechi 30 iun 2009, 19:21:59
mad24's Avatar
mad24 mad24 este deconectat
(meniuri, evolutie)
Sunt una dintre slăbuţe!Sunt una dintre slăbuţe!
Merite:
 
Data înregistrării: 30 mai 2009
Locaţie: Bucuresti, Romania
Dieta: personalizata
Date: 164cm, 78kg
Mesaje: 458
Aprecieri acordate: 36
Am fost apreciat(a) de 264 ori in 152 mesaje
Implicit Re: Curiozitati animale

PORCUSORI DE GUINEEA

in ciuda numelui lor, Porcusorii de Guineea nu sunt nici porci si nici nu provin din Guineea? Ei provin, de fapt, din Muntii Anzi (America de Sud).

se presupune ca aceste animale au fost domesticite pentru prima data acum mai bine de 7000 de ani (in anul 5000 i.Hr)?

in vreme ce pentru populatiile sud-americane bastinase porcusorul de guineea reprezinta, in principal, o sursa de hrana, in lumea civilizata acestia sunt crescuti ca animale de casa? In societatile vestice, porcusorii de guineea au fost introdusi in secolul 16 de catre exploratorii europeni.

pe langa folosirea lor ca sursa de hrana, samanii vechilor triburi sud-americane ii foloseau si in ritualurile lor religioase sau in medicina populara? Cele mai cunoscute boli in care samanii foloseau porcusorii, fie pentru stabilirea diagnosticului fie pentru determinarea eficientei tratamentului, erau (si inca sunt, pentru triburile izolate din Anzi) tifosul, reumatismul sau arterita.

pentru ca erau cei mai rari, porcusorii de guineea de culoare neagra erau cei mai apreciati si folositi in ritualurile (religioase sau medicale) ale bastinasilor? Cele mai dese culori sub care sunt intalnite aceste animale sunt maroul inchis, griul si albul.


in secolul 17, porcursorul de guineea era unul din cele mai intalnite animale de testare (pe care se fac experimente medicale si biologice)? Incepand cu secolul 19 insa, porcusorii de guineea au fost inlocuiti masiv in experimentele cercetatorilor de catre sobolani si soareci.

Regina Elisabeta I (Queen Elizabeth) a Angliei detinea un porcusor de guineea? Cu asa o “recomandare”, porcusorii de guineea au devenit din ce in ce mai raspanditi ca animale de companie printre aristrocratii si bogotii acelei perioade.

conform Cartii Recordurilor, cel mai batran porcusor de guinea a murit la varsta de 14 ani si 10 luni? Majoritatea porcusorilor traiesc, in medie, aproximativ 4 pana la 5 ani dar sunt si cazuri cand pot atinge venerabila varsta de 8 ani.

dimensiunile optime de greutate si lungime ale acestor animale sunt 700 pana la 1200 grame si, respectiv, 20 pana la 25 centimetri?

la temperaturi de peste 26-27 de grade Celsius, porcusorii de guineea pot muri din cauza caldurii? Temperatura optima recomandata pentru acestia este de 12-20 de grade Celsius.

una din cele mai importante componente ale alimentatiei unui porcusor de guineea o constituie Vitamina C? Porcusorilor le sunt necesare minim 10 miligrame/ kg corp/ zi de Vitamina C iar femelele insarcinate au nevoie de o cantitate de 3 ori mai mare de Vitamina C pe zi.

porcusorii de guineea pot sa sara dar nu pot sa se catere?

procusorii de guineea sunt foarte activi sexuali si au o rata buna de reproducere? Astfel, atata masculii cat si femele sunt apti pentru reprducere la numai 4-5 saptamani de viata. Totodata, o femela poate ramane din nou insarcinata chiar si la 6 ore dupa ce a nascut (desi acest lucru ii poate afecta sanatatea).
Răspuns cu citat