View Single Post
  #5 (permalink)  
Vechi 17 apr 2010, 15:00:57
Roxana's Avatar
Roxana Roxana este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechimeSlăbuţa cu vechime
Merite:
 
Data înregistrării: 22 feb 2009
Locaţie: Göteborg, Suedia
Vârsta: 35
Dieta: personala
Date: 166cm, 74kg
Mesaje: 1.273
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) o data intr-un mesaj
Implicit Re: Care este treaba cu norul de cenusa?

Vulcanul islandez Eyjafjallajokull a început să erupă cu aproximativ o lună în urmă, însă a captat atenţia întregii lumi abia miercuri, când a împroşcat în aer un nor de cenuşă care a paralizat traficul aerian în Europa. De asemenea, erupţia vulcanului ar putea dura câteva luni, ba chiar un an întreg. Ultima erupţie, din 1821, a durat doi ani, astfel că experţii au început să analizeze efectele pe care fenomenul le va avea asupra climei terestre.

Erupţia vulcanilor proiectează în stratosferă dioxid de sulf, iar gazul se transformă ulterior în picături minuscule, cunoscute sub numele de aerosoli, de acid sulfuric, care reflectă lumina solară. De-a lungul istoriei, erupţiile vulcanice masive au declanşat perioade de răcire globală, iar climatologii spun că acest lucru ar putea să se întâmple şi acum, dacă Eyjafjallajokull va continua să erupă, scrie The Atlantic.

Până atunci, există temeri că norul de cenuşă vulcanică va avea efecte asupra oamenilor. Deşi Organizaţia Mondială a Sănătăţii i-a sfătuit pe europeni să se ferească de cenuşa vulcanică, o serie de experţi în domeniul sunt convinşi că aceasta nu va efecte negative asupra sănătăţii oamenilor.

Cenuşa vulcanică este alcătuite din particule foarte mici de roci vulcanice. Are o culoare gri spre negru şi poate fi la fel de fină ca pudra de talc, scrie AP.

Persoanele aflate în apropierea unui vulcan care erupe pot inhala aceste particule, fapt care duce la iritaţii la nivelul plămânilor chiar şi în cazul indivizilor sănătoşi. Cei aflaţi la o depărtare considerabilă sunt însă în afara oricărui pericol, susţin experţii.
__________________
Una din cele mai mari slabiciuni ale omenirii este frecventa cu care se foloseste cuvantul ,,imposibil,, .Napoleon Hill

http://forum.slabute.ro/jurnale-slab...te-2612-6.html
Roxana, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Foarte activ, este de 2491 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1974 kcal/zi. Pentru a slăbi 2 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1975 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat