View Single Post
  #5 (permalink)  
Vechi 17 mar 2009, 11:42:16
Iris66's Avatar
Iris66 Iris66 este deconectat
(meniuri, evolutie)
Sunt în trecere...Slabuta in trecere
Merite:
 
Data înregistrării: 12 mar 2009
Locaţie: Brasov, Romania
Date: 170cm, 84kg
Mesaje: 35
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Implicit

Paste cu ciuperci
O cana de paste fierte se amesteca cu ciupercile calite intr-o lgta de ulei, suc de rosii natural, condimente, busuioc, putin ustoroi, marar sau patrunjel. Total: 5p

Salata de cartofi: 2 cartofi fierti=2 p, 1 ou fiert=2 p, 5 masline verzi=0,5p, 2 lingurite maioneza light=0,5 p, 1 felie paine graham prajita = 1 p si traditionala salata de varza, meniu de 6 puncte.
Mancare de ficatei
100 g ficatei (2.5p)+ 1 lgta ulei (1p) + usturoi + cartofi (2p) si paine (1p): total 6,5 puncte

Salata de branza cu ton
Se amesteca o conserva de ton in apa sau suc propriu (2.5p) cu 100g branza diet (Milli, 1% 1.8p), ceapa tocata si o lamaie stoarsa. Total 4.3p
Salsa de ciuperci cu vin
Total: 8p
Ingrediente (pentru 4 portii): 2 rosii, 2 cepe rosii, 2 ardei iuti verzi, 300 g ciuperci marunte, 1 legatura patrunjel verde (eventual hasmatuchi), 2 lingurite zahar, 1 lingurita sare, 40 ml vin demisec, 1 lamaie, 4 felii de paine prajita, 20 g unt.
Se oparesc rosiile cu apa clocotita, se curata de pielita si se taie cubulete (dupa ce s-au presat intre palme, ca sa iasa semintele). Ciupercile curatate se taie felii subtiri. Ceapa se toaca marunt, ardeii iuti se curata de nervuri si seminte si se taie bucatele, iar patrunjelul se toaca
marunt. Se amesteca ingredientele astfel pregatite cu sarea, zaharul, vinul si zeama de lamaie si se lasa sa se patrunda cel putin 30 de minute si se servesc pe feliile de paine prajita unse cu unt (sau alaturi).


Salata de conopida
Total: 3p
• 1 conopida de marime medie
• 2-3 linguri de maioneza de post
• 2-3 catei de usturoi pisat
• patrunjel fin tocat
• sare si piper dupa gust
Se spala bine conopida, se pune la fiert in apa cu sare. Se scurge si se lasa sa se raceasca. Intre timp sa piseaza usturoiul si se amesteca cu maioneza. Cand este fiarta conopida, se taie marunt, se adauga maioneza cu usturoiul pisat, si se potriveste de sare si piper. Se adauga apoi patrunjelul tocat.
Nu este setat nivelul de activitate fizica. Iris66, trebuie să completezi acest câmp pentru a vedea necesarul tău caloric zilnic. [completează].
Răspuns cu citat