View Single Post
  #5 (permalink)  
Vechi 28 apr 2009, 18:22:06
doru's Avatar
doru doru este deconectat
(meniuri, evolutie)
Vreau să intru-n gaşcă...Vreau să intru-n gaşcă...
Merite:
 
Data înregistrării: 02 mar 2009
Locaţie: Bucuresti, Romania
Vârsta: 46
Dieta: Visez la stil de viata 100% sanatos :)
Date: 180cm, 76.2kg
Mesaje: 48
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 0 ori in 0 mesaje
Smile Re: Jurnal "Doru" - Cum ma ingras sanatos

Citat:
Anterior postat de slabuta Vezi mesajul
Buna Doru.
Nu iti mai spun bine ai venit, ca esti cu noi de ceva vreme. Dar tin sa te felicit pentru dorinta ta de a te ingrasa rational.

Cred ca putina lume abordeaza problema ingrasatului in asa mod. Noi care vrem sa slabim, ti-am spune ce trebuie sa mananci ca sa te ingrasi, dar ma tem ca nu e chiar sanatos regimul.

Revenind la ce ai spus tu despre modul tau de viata:



Ai dreptate, suntem stresati, ocupati, nervosi, iritati, obositi, dar.... asta nu ne da dreptul sa ne privam organismul de mancare, "combustibil", nu trebuie sa fortam nota, altfel s-ar putea ca exact corpul nostru sa devina inamicul nostru.

Deci prima regula la ingrasatul sanatos ar fi mese regulate la ore fixe si cu furnizarea tuturor nutrimentilor necesari.
A doua regula, ca sa nu pui grasime, faci sport, orice tip de sport, in as afel corpul se modeleaza frumos. intr-un final vei avea in plus 5 kg de muschi si nu strat adipos.

Pentru acest lucru, mancarea ta trebuie sa contina proteine pentru hranirea muschilor, carbohidrati cu digerare lenta (cereale) pentru furnizarea energiei si obligatoriu fibre din fructe si legume.

Promit sa trec mai tarziu si sa iti dau un model de regim care sa te ajuta sa te "ingrasi" frumos, cred ca mai frumos e sa cresti in greutate.

Pana atunci, multa bafta si nu mai forta organismul.
Ms mult slabuta pentru atitudinea inspirata pentru a mai rezolva din problemele stilului de viata. Primul lucru pe care l-am inteles, este ca trebuie sa am o atitudine mai serioasa asupra 'micilor mele abuzuri autodistructive' si al doilea este ca chiar daca este sa mai adaug niste kg, ar sa adaug muschi si nu grasime si deci banuiesc ca daca sar pe mac nu am facut nici o minune .

Trebuie sa recunosc ca suna un pic mai complex termenii folositi mai sus, dar o sa mai citesc pe aici sa vad ce inseamna si oricum, o sa incerc sa invat pe drum.

La cereale nu sunt chiar fan, dar am auzit ca sunt sanatoase si sunt recomandate dimineata. O sa vad cum ma impac cu ele, trebuie sa fac niste teste de 'autoconvingere' .

Cu sportul sunt de acord, sunt un pic mai sedentar si probabil mi-ar prinde bine pentru conditia generala, sa vad cum incadrez acest lucru in programul meu si cum o sa ma descurc cu factorul de oboseala.
doru, necesarul caloric zilnic pentru a te menţine la greutatea actuală, la un nivel de activitate fizică Usor activ, este de 2364 kcal/zi. Pentru a slăbi 0.5kg/săptămână, ar trebui să mănânci aproximativ 1847 kcal/zi. Pentru a slăbi 2 kg/lună ar trebui să mănânci aproximativ 1848 kcal/zi.
NOTĂ: Culorile înseamnă slăbit sănătos, înfometare, pericol pentru viaţă.
[Calculator calorii]
Răspuns cu citat