View Single Post
  #5 (permalink)  
Vechi 23 iul 2011, 06:24:30
Sand's Avatar
Sand Sand este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cunoscătorSlăbuţa cunoscător
Merite:
SUNT RESPONSABIL  
Data înregistrării: 09 mar 2010
Locaţie: Orange County, CA, Statele Unite ale Americii
Vârsta: 54
Dieta: de tip mediteraneana + sport
Date: 173cm, 79kg
Mesaje: 3.059
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 12 ori in 10 mesaje
Implicit Re: Cum "fac ordine" in obiceiuri?

Citat:
Anterior postat de iuni Vezi mesajul
... pai concret. eu sunt pesimista foc, si vreau sa imi fac un obicei sa vad jumatatea plina a paharului....
Eu cred ca trebuie sa faci un efort constient, zi de zi sa nu cazi in stari pesimiste ca sa zic asa...ca dupa aia ajungi sa-ti formezi un obicei din asta si e si mai greu sa scapi de el. Unii ajung sa se amorezeze de starea lor de mizerie si le place chiar sa zaca in ea, ajungi sa-ti si placa sa-ti plangi de mila daca nu ai grija.

Ca sa scapi de un obicei prost, tre' sa faci exact opusul lui. Daca spre ex. ai tendinta sa-ti lasi mintea sa se duca spre chestii negative mereu...tre' sa o aduci inapoi mereu spre chestii pozitive. Asta cu mare atentie! Cum o ia spre ceva negru si deprimant - cum trebuie strunita spre ceva pozitiv si placut imediat, pe loc, fara sa pierzi o secunda. Daca te apuca plansul spre ex. din nu stiu ce motiv ridicol...du-te in fata oglinzii si razi cu forta, ridica-ti colturile gurii cu mainile, stanga si dreapta si stai asa in oglinda. Doar miscarea fortata a muschilor fetei...e destul ca sa transmita niste mesaje la creier si sa te faca sa te simti mai bine.

Mintea iti este cel mai bun prieten sau cel mai nenorocit dusman. Daca te simti mizerabil, nu poate nimeni oricat ar incerca, sau dori sa te faca sa te simti mai bine daca tu nu vrei. La fel si invers, daca te simti fericita, nu poate nimeni oricat ar vrea sa te faca sa te simti mizerabil...daca tu nu permiti asta.
Răspuns cu citat