View Single Post
  #5 (permalink)  
Vechi 26 ian 2012, 15:49:05
eva 9's Avatar
eva 9 eva 9 este deconectat
(meniuri, evolutie)
Slăbuţa cu vechimeSlăbuţa cu vechime
Merite:
 
Data înregistrării: 28 feb 2011
Locaţie: -, Romania
Date: 165cm
Mesaje: 2.621
Aprecieri acordate: 0
Am fost apreciat(a) de 8 ori in 6 mesaje
Implicit Re: Cat de mult conteaza pt tine cate flotari poti face?

pentru mine nu conteaza DELOC!!!!!
pentru orice om, fie ca face sport sa nu, rezistenta cardiovasculara ar trebui sa fie una din cele mai importante constante a vietii cotidiene, in conditiile in care in topul bolilor mondiale se afla bolile cardiovasculare!
pentru mine este mai important decat sa fac 3 flotari chinuite sa rezist pe o bicicleta/eliptica/banda timp indelungat, sa pot sa urc 3 etaje fara sa gafai, sa-mi pot face la 60 de ani activitatile casnice fara sa fiu chinuita de dureri.
am sa redau mai jos clasificarea (medicala ce-i drept, insa e pe intelesul tuturor) insuficientei cardiace, clasificarea NYHA (New York Heart Association) care incadreaza pacientii "bolnavi de inima" in 4 clase de pacienti:


clasa I : fara simptome, fara limitarea activitatii fizice normale

clasa II : simptome (oboseala, palpitatii, dispnee [respira greu, sete de aer], angor [durere in piept, angina]) ocazionate de activitatea fizica normala. Nu prezinta simptome in repaos.

clasa III : simptomele de mai sus, sunt prezente la activitatea fizica efectuata la intensitate mai mica decat activitatea obisnuita. Nu prezinta simptome in repaos, in odihna.

clasa IV: pacientii prezinta simptomele de mai sus la orice activitate, cat si in repaos (in aceasta clasa intra pacientii care nu se pot spala pe dinti sau pieptana fara sa respire greu).

E mai important sa mergi zilnic pe jos, 30 de min (cel putin) decat sa faci flotari.




Greutatea este incorecta. eva 9, trebuie să completezi acest câmp pentru a vedea necesarul tău caloric zilnic. [completează].
Răspuns cu citat